fbpx

Kuhu kaovad Sony konsoolid?

Hiljuti kirjutasime sellest, et Playstation 4 konsooli on müüdud juba 10 miljonit ühikut. Sellega ületab Sony märgatavalt oma suurima rivaali Microsofti konsooli Xbox One’i müüginumbreid. Hiljuti antud intervjuus mainis aga Sony Worldwide Studios’i president Shuhei Yoshida, et nii suur huvi nende uue konsooli vastu tuli üllatusena ka tootjale endale ning tegelikult ei ole Sonyl aimugi, kes nende masinaid ostavad.

Shuhei Yoshida
Shuhei Yoshida

Nagu öeldud, väitis Yoshida, et Playstation 4 populaarsus oli Sonyle ootamatu ning firma ei olnud pikalt võimeline suurt nõudlust rahuldama. Kulus palju aega enne, kui Sony suutis turule paisata piisaval hulgal konsoole, et kõik nõudlikud mänguhuvilised endale kõnealuse masina soetada saaksid. Kummaline on aga see, et Yoshida sõnul ei saa Sony päris täpselt isegi aru, kuidas selline massiivne müügiedu üldse võimalik on – andmed näitavad, et suur osa Playstation 4 ostjatest ei ole omanud ühtegi eelmise generatsiooni konsooli, nii et tegemist ei saa olla igipõliste mängurite või juba varem väljakujunenud kliendibaasiga. Võttes arvesse tootearendust, on Sonyl oluline teada, kust kohast on äkitselt välja ilmunud kõik need uued Playstationi fännid ning mis on ajendanud neid oma valikut tegema. Yoshida mainib, et kuigi niivõrd suur müügiedu on positiivne, ei plaanita loorberitele puhkama jääda ning õnnitleda ennast selle puhul, et kõigile mänguhuvilistele on suudetud Playstation 4 müüa. Eesmärgiks on lahendada üle ootuste hästi müüva konsooli müsteerium, et tulevikus uusi tooteid arendada. Ja veel rohkem müüa.

rsz_playstation4

Kas Sina suudad aidata Sonyl ja Shuhei Yoshidal lahendada Kadunud Konsoolide Müsteeriumi? Kes on kõik need uued Playstation 4 omanikud ja millest tuleneb nende äkiline huvi Sony konsooli vastu? Mulle tundub, et siin on peidus üks päris hea mänguidee ning järgmise aasta E3-el avalikustab Sony uue põneviku. Saabumas 2015. aasta pühadehooajal eksklusiivselt Playstation 4-le!

Allikas: Kotaku