fbpx

Videomängud on täis ulmelisena näivaid lahendusi, millest oleks päris maailmal nii mõndagi õppida. Kui VR ja Oculus Rifti populaarsusega kaugeneme järjest enam reaalsusest, siis oleks just selle võrra päris maailma vaja kuidagi ulmelisemalt tasakaalustama hakata. Sellega on näitekso hakkama saanud Nike luues puutetundliku LCD korvpalliväljaku.

Futuristlik korvpalliväljak asub Hiina suurimas linnas Shanghais. Selle eriline LCD ekraanidest koosnev puutetundlik korvpalliväljak on varustatud sensoritega, et jälgida eraldi iga mängija liikumist ning trajektoori. See isegi võimaldab kuvada erinevaid harjutusi ning seda, kui hästi need on sooritatud. Väljak ehitati Nike Rise nimelise võistluse jaoks, milles otsitakse parimaid Hiina noori korvpallureid. Küsimusele, kuidas sellise ekraaniga oleks videomänge mängida me vastust kahjuks ei tea.

Kui sportmäng ja videoformaat on nii tugevalt omavahel ühenduses, saab ehk selle kohta juba öelda videomäng? Nike’i loodud ekraan võimaldaks väga oskuslikult lahendada ära muidu ehk kuivana näivat spordiala ning pakkuda värvikirevat vaheldust neile, kes ennast niisama päris mänguväljakult ei leiaks. Kui Nintendo Wii suutis inimesed diivanilt püsti tõsta ning panna umbmäärastes suunades teleka ees vehkima, siis miks ei võiks selline väljak tõsta inimesed just mänguväljakule ning panna omavahel korvpall 2.0 mängima?

Allikas: Gizmodo