fbpx

Mida oodata selle aasta Gamescomilt?

Igal videomänguril on aastas 2 korda sünnipäev, kui nende endi oma välja jätta – Los Angeleses toimuv Electronic Entertainment Expo, ehk lühidalt E3, ning Saksamaal Kölnis toimuv Gamescom. Kui E3 on selleks aastaks juba läbi, siis Gamescom on alles algamas.

gamescom-besucherandrang-am-eingang-sued-zur-gamescom-2012-12 copy

2009. aastal ilmavalgust näinud mängumess Gamescom läheb pealtvaatajate jaoks käima 13. augustil, kuid juba päev varem alustavad mängutööstusgigandid oma pressikonverentsidega. Millega üllatavad Sony ja Microsoft? Mida näitab Nintendo? Mida teeb Valve? Vastused tulevad juba paari päeva pärast. Kuid vahepealse aja sisustamiseks ennustab (ja unistab) level1, mida me võiksime näha mängumessil Gamescom 2014.

Sony

Jaapani tehnoloogiahiid on alati jätnud midagi head E3 kõrval ka Saksamaal näitamiseks. Kindlasti leiavad oma väärilise koha DriveClub, LittleBigPlanet 3 ja ka Destiny. Loodetavasti pakub Uncharted 4 seekord meile rohkemat kui pelgalt ülesärkav Nathan Drake. Isegi E3’el palju kõmu tekitanud mängu No Man’s Sky’d pole kunagi liiga palju. Kuid mida tähendab salapärane kirves või verine lumehelves? – Loodetavasti on tegemist mänguga, mida keegi ei tea, et neil nii hädasti vaja läheb. Paha ei teeks ka rohkem infot mängudest Bloodborne ja The Order: 1886, või isegi kuupäev, mil saame osta Sony enda virtuaalreaalsuse prille Project Morpheust? Ning kas kuulujutud mängu Journey ilmumised PS4 peale vastavad tõele?

Õhku jääb küsimus – kuidas käitub Sony oma veidi unarusse jäetud lapse, PlayStation Vitaga. Ehk järg mängule Tearaway või lihtsalt suur kogus uusi väga häid mänge?

Sony pressikonverents algab teisipäeval kell 20:00.

Microsoft

Microsofti pressikonverentsil näeme kindlasti mänge Sunset Overdrive ja Forza Horizon 2. Samuti kinnitas Remedy Games, et Gamescom on just see koht, kus näeme esimest korda mänguvideot Quantum Break’ist. Võiks ju arvata, et nende kolme suure ja kauaoodatud mänguga täidaks ära kogu pressikonverentsi? Ilmselt nii juhtubki.

Lisaks homsele pressikonverentsile näitab Microsoft just praegu esimest uue Call of Duty Advanced Warfare mitmikmängu ülekannet.

Microsofti pressikonverents algab teisipäeval kell 15:00.

Electronic Arts

EA pakub meile ilmselt juba harjumuspärast kogust spordimänge, eesotsas FIFA 15‘ga, kuid oma koha leiavad kindlasti ka The Sims 4, Battlefield Hardline ja uus Dragon Age. Siinkohal saab pigem aga unistada Mirror’s Edge järjest, järgmisest Mass Effect’ist, ning ehk isegi Star Wars Battlefront’ist.

Mass-Effect-4

EA pressikonverents algab kolmapäeval kell 11:00.

Nintendo

Nintendol ei ole Gamescomil pressikonverentsil, nagu ei ole neil ka mänge Wii U peal. *Steni tähelepanek: eelneva lause iroonia seisneb selles, et Andri, kes on pikaaegne PS Vita omanik, viskab nalja ühe konsooli mängude vähesuse üle.*

Ubisoft

Ubisoft kostitas meid möödunud E3 messil uute mängudega nagu Assassin’s Creed, The Division, Rainbow 6 ja ka Far Cry 4. Sellele lisaks leiavad oma koha kindlasti teiste seas ka Assassin’s Creed Rogue, Just Dance 2015 ja The Crew. Kuid kas Ubisoftil võib olla veel mõni äss varukas?

Valve

Üllatusena astub Gamescomi ridades ülesse ka Valve, kes ilmselt esitleb seal oma Steam’i pulti. Kuna aga hiljuti ilmusid vihjeid nende mängumootori Source uusversioonile, näeme ehk ka mingit uut mängu? Half-Life 3?

hl31-1024x576 copy

Kindlasti pakub Gamescom ka palju teisi üllatusi, mida siin välja ei osanud tuua, kuid need parandame juba pikemate uudiste postitamise ning Steni poolt tehtavate pressikonverentside laivblogimisega.