fbpx

Rootslase Markus „Notch“ Perssoni loodud mäng Minecraft on kergelt öeldes fenomenaalne. Seda peetakse üheks suurimaks indie-mängude edulooks, mida ei ole suudetud siiani korrata. Samuti ei saada päris täpselt aru, kuidas konkreetse eesmärgita mäng on suutnud kümneid miljoneid koopiaid müüa. Tagamõtte puudumine ning salapära ei ole aga naelutanud mängureid paigale. Selle asemel on asunud nad ehitama ja avastama salapärase virtuaalmaailma kõiki võimalusi. Nende leitu ning loodu üllatab meid kõiki, kindlasti ka antud mängu loojat Markus Perssonit ennast. Daamid ja härrad, ma esitlen Teile: Minecrafti maailmas töötav kõvaketas!

. . .

Kuidas?… See ju… Mis mõttes? Kõvaketas. Minecrafti maailmas? Aga see on juba ju kõvakettal! Kõvaketta sees on siis kõvaketas, mille ümber on Minecraft? Jah, selliste seoste peale ei oleks osanud tulla isegi Christopher Nolan, kui ta kirjutas filmi Inception stsenaariumit. Cody Littley loodud kõvaketas on täpselt 1KB suur ning on täiesti funktsioneeriv. Tunnistan ausalt, et ma ei saa aru kuidas see töötab. Proovin end maha rahustada, sisendades endale, et ma ei ole ainus, kelle mõistus sellise seose peale hangub.

Selleks, et asjast veidigi rohkem aimdust saada, peab aga vaatama Polygoni autori Charlie Halli tehtud virtuaaltuuri selles virtuaalses kõvakettas. Tuuriga liitub loomulikult ka kõvaketta autor Codey Littley ise. Lisama peab veel seda, et autor ei ole kasutanud kõvaketta loomisel ühtki lisa, mida mängus endas olemas ei ole.

Kas ikka veel usute, et on olemas võimatuid asju?

Allikas: Polygon