fbpx

Mida teha, kui oled sattunud kiusamise ohvriks põhjusega, et oled naine ja mänguarvustaja? Mida teha, kui ühe meediumi ümber on lahvatanud skandaal ning sellest tulenevalt hakkavad inimesed kollektiivselt taga kiusama neid, kelle arvamusi nad ei suuda omaks võtta? Mida teha, kui kiusamine omandab juba räigemat sorti mõõtmeid? Üks võimalus on endast välja minna, kodust lahkuda ja kutsuda politsei, aga teine on üles otsida ropu suuga laste vanemad ja informeerida neid sellest, millega nende võsukesed tegelevad.

Nii tegi Austraalia veebisaate Button Bash mänguarvustaja Alanah Pearce, kes avaldas vestluse ühe kiusaja emaga. Kui Alanah oli talle selgitanud, millega tema poeg tegeleb, oli ema reaktsioon kohe väga murelik. Ma tsiteerin: „OMG little shit. IM SO SORRY. YES I WILL TALK TO HIM!!!”. Need laused ilmselt tõlkimist ei vaja. Alanah ise on kinnitanud, et ta pole kindel, kes on tema Facebooki seina risustavad nolgid, aga see ei pruugi tingimata olla kurikuulsa Gamergate skandaali kaudu sündinud liikumine, mis tekkis, et kaitsta „vapralt” mängurite huvisid.

unnamed
Alanah Pearce, Austraalia veebisaate Button Bash mänguarvustaja

Ma olen mees ja ma ei taha kõlada nagu mölakas, aga Alanahi kohta pilte otsides selgus, et tegemist on väga ilusa naisterahvaga. Kas see vähendab tema arvamuse väärtust, kui see on sama informatiivne, artikuleeritud ja igati pidi asjakohane nagu kõikidel teistel? Ei, kohe kindlasti mitte! Loodan, et Eestis ei peagi keegi niimoodi kannatama ja kui tekibki selline olukord, siis pakub Alanahi meetod sellele päris kiire ja korraliku lahenduse.

Allikas: Rawstory