fbpx

The Witcher 3: Wild Hunt on olnud meie vaateväljas päris tihti. Uurisime näiteks mänguseeria taktitundelisust seksi kujutamise suhtes, kajastasime 35-minuti pikkust demovideot ning kiitsime heaks poolakate arvamuse tasuliste lisapakkide suhtes. Vahepeal selgus, et nõidur Geralt pole ainuke mängitav tegelane ning valutasime pead kui mängu ilmumisaeg lükati veebruarikuust maisse. Õnneks on CD Projekt RED olnud alati väga vastutulelik ja avatud ning muidugi saime aru, et nad ei tahtnud riskida Assassin’s Creed: Unity’iga sünonüümseks kujunenud katkise mängu väljalaskmise järel alanud vigade parandamisega. Neil on siiski maine, mida hoida. 2014 jääb niikuinii igavesest ajast igavesti mänguajalukku kui aasta, mil kõige suuremad ja oodatumad nimed polnud tervemad kui mõni Steam Early Accessi mäng. Unity polnud ainuke, Halo: The Master Chief Collection valmistas ju pettumust katkise mitmikmänguga ja teeb seda isegi praegu, ligi kaks kuud pärast ilmumist.

witcher3forest

Eile ilmusid The Witcher 3: Wild Hunti süsteeminõuded ja minu isikliku arvamuse põhjal tundub, et kõik, kes on uuendanud oma arvutit viimase 2-3 aasta jooksul, võivad rahulikult hingata. Kotaku ja Polygon leiavad, et allolevad nõuded on väga võimsad ja PC omanikud peavad kindlasti raha välja käima, et mängu täiel rinnal nautida. Kas Teile tundub ka nii? Mulle jääb mulje, et tegu on näitajatega, kuhu peaksid ilusti küündima suurem osa masinaid, ilma et neid peaks uuendama. Nõudmised on küll kõrged, aga siiski mõistlikud ja ausalt öeldes sobivad mängu jaoks, mis pidavat olema 30 korda suurem kui The Witcher 2: Assassins of Kings ja avatud maailma poolest avatum kui The Elder Scrolls V: Skyrim. 

Soovituslikud nõuded:

Protsessor: Intel CPU Core i7 3770 3,4 GHz või AMD CPU AMD FX-8350 4 GHz
Graafikakaart: Nvidia GPU GeForce GTX 770 või AMD GPU Radeon R9 290
RAM: 8GB
Operatsioonisüsteem: 64-bit Windows 7 või 64-bit Windows 8 (8.1)
DirectX 11
Kõvakettaruumi on vaja 40 GB

Miinimumnõuded:

Protsessor: Intel CPU Core i5-2500K 3.3GHz või AMD CPU Phenom II X4 940
Graafikakaart: Nvidia GPU GeForce GTX 660 või AMD GPU Radeon HD 7870
RAM: 6GB
Operatsioonisüsteem: 64-bit Windows 7 või 64-bit Windows 8 (8.1)
DirectX 11
Kõvakettaruumi on vaja: 40 GB

Miks paisatakse mitu kuud enne suure blockbuster AAA videomängu ilmumist Internetti laiali arvutiomanike jaoks vajalikud süsteeminõuded? Selleks on kaks ilmselget põhjust: tõsta AMD, Nvidia ja teiste tootjate uute graafikakaartide ja protsessorite müüki ning näidata kui võimas hakkab olema uus mäng PC peal. Sageli kasutatakse teavitamist aga valesti ja tihtipeale on tulemuseks see, et kirjapildis liiga suureks aetud nõudmised osutuvad mängu tööle pannes valeks või koguni ilmselgeks propagandaks ühe või teise arvutikomponendi tootja jaoks.

196-the-witcher-3-wild-hunt-wallpapers-the-witcher-3-wild-hunt-the-witcher-3-wallpaper-games-images-the-witcher-3-wallpaper

Minu kogemuse järgi on seda teinud näiteks Watch Dogs ja Assassin’s Creed: Unity. Näiteks jagati laiali 2015. aasta esimese suurema mängu Dying Light süsteeminõuded ligi kaks kuud enne selle ilmumist ning sealt sai välja lugeda, et õnnetu Dead Island’i seeria loonud Techlandi stuudio on valmis saanud eriti nõudliku ja ilmselgelt ka väga ilusa mänguga, nii palju ilu kui üks sombidest laastatud maa pakkuda saab. Kas mäng hakkab ka päriselt nii nõudlik olema ja kas see hakkab ka reaalselt korraliku kaadrisagedusega jooksma? See selgub juba jaanuari lõpus.

The Witcheri saatus selgub aga 19. mail. Andekaid inimesi täis CD Projekt RED on oma suurimat mängu juba kaks korda edasi lükanud. Nüüd peab ilmuma ilus, puhas ja korralik tervik, mis ei vaja mitte mingit parandamist, vaid fännide lõputut avastamisrõõmu. Mina usun nõidurisse. Kas ka sina?

Allikas: VG247