fbpx

Üleeile esitles Microsoft liitreaalsusseadet nimega HoloLens

21.jaanuari hommikupoolikul toimus Seattle’is Microsofti uue opsüsteemi Windows 10 esitlus, mille raames tutvustati lisaks tolle uuele funktsionaalsusele ka uut veebisirvijat, hiiglasuurt puutetundliku 4K lahutusvõimega ekraani ning, mis kõige üllatavam, ka liitreaalsuse seadet.

microsoft-hololens-2-XL

HoloLens on omalaadne versioon Google Glass futu-prillidest, mis tekitavad  holograafilise kujutise pärismaailma objektidele. Näiteks saab antud seadmega tuua mängumaailma oma elutuppa, või saab 3D mudeli paigutada pärismaailma ning seda iga võimaliku nurga alt vaadata ja manipuleerida .

Kinecti isaks peetava Alex Kipmani sõnul on HoloLens tuleviku suhtlus- ja meelelahutusvahend, tööriist ning tulevik kõige laiemas plaanis. Seade on varustatud holograafilise protsessoriga, mis toob virtuaalsed objektid reaalsusesse ja sensoritega, mis tunnevad ära pärismaailma objekte ning kasutaja liikumist ning žeste. Aparaat on võimeline töötama iseseisvalt ning seega ei pea seda ühendama arvutite ega muude nutikate seadmetega. Holograafiliste rakenduste loomiseks on Kipman appi kutsunud Magic Leapi, Google Glassi ning Oculus Rifti arendajaid.

Allikas: The Verge