fbpx

GameFounders laieneb Aasiasse!

GameFounders avab sel aastal oma Aasia keskuse Malaisias ja saab nii esimeseks mängukiirendiks, mis katab kogu maailma.

Viimastel aastatel on mängutööstuse peamiseks väljakutseks viia kokku suure mahuga idaturud ja suure käibega lääneturud. Selle teemaga tegelevad valdkonnas kõik, suurtest mänguarendajatest alustavate stuudioteni. GameFoundersi eesmärgiks Aasia keskuse avamisel on toetada uut tüüpi mängustuudiote tekkimist, mis juba algusest peale suudavad toimetada võrdselt mõlemal pool maailma.

Kadri Ugand, GameFoundersi kaasasutaja ja tegevjuht selgitab: „Arendajad peavad tajuma globaalsel turul opereerimise nüansse, enam ei ole piisav keskenduda ainult oma regioonile. Partnerluses Malaisia Multimeedia Arendusüksusega (Multimedia Development Corporation, MDeC) ehitame me ülemaailmse mängukiirendite võrgu, mis loob tugeva silla ida ja lääne vahele“.

World_Map_GF copy

Järgmisel nädalal San Franciscos toimuval mänguarendajate konverentsil GDC allkirjastavad GameFounders ja MDeC koostöö aluseks oleva kokkuleppe, mille kohaselt avatakse GameFounders Aasia selle aastanumbri sees. Aasias paiknev mängukiirendi töötab sarnaselt Eestis tegutseva keskusega noorte stuudiotega igast maailma riigist ning toetab Malaisia mängutööstuse arendamist.

Ng Wan Peng, MdeC-i tegevjuht täiendas: „GameFoundersiga koostöö algatamine tähendab meie jaoks suurt sammu oma eesmärgi poole, milleks on Aasia mängutööstuse tõmbekeskuse staatuse saavutamine. GameFoundersi kontaktvõrgustik, partnerid ja teadmised aitab meil tõsta kogu Malaisia mängutööstuse taset tekitades nii pikaajalisi töökohti, kui tõstes tööjõu kvalifikatsiooni taset.“

Screenshot_01_text-copy-copy
Kaader GameFoundersi portfooliosse kuuluvast mängust Project Tilt

GameFounders on ärikiirendi, mis töötab ainult mänguvaldkonnas. Programmi jooksul valitakse üle maailma kandideerinud mängustuudiote seast (siiani kandidaate 67 riigist) välja parimad, kes kolivad 3 kuuks GameFoundersi tegevuspaika. Meeskonnad läbivad 3-kuulise seminaride, mentorite ja üritustega täidetud programmi, mille jooksul nad saavad ligipääsu ka laiale kontaktvõrgustikule. GameFounders alustas tegutsemist aastal 2012 koostöös EASi Startup Estonia programmiga ning on tänaseks teinud 28 investeeringut meeskondadesse 19-nest erinevast riigist.

MDeC on agentuur, mis nõustab Malaisia valitsust ICT ja multimedia valdkondade seadusandluse, poliitika ja tegevusstandardite osas vedades ka rahvuslikku digitaalmajanduse initsiatiivi Digital Malaysia ja ICT initsiatiivi MSC Malaysia. MSC Malaysia toetab Malaisia väikese ja keskmise suurusega ICT ettevõtete kasvu ja globaalseid investeeringuid Malaisiasse. Digital Malaysia eesmärgiks on arendada Malaisia digitaalseks majanduseks aastaks 2020 kannustades elanikke ICT’d igapäevaselt kasutama.

GameFoundersi koduleht
GameFounders Facebookis
GameFounders Twitteris