fbpx

Ma olin sellest ju kuulnud, olin isegi selliseid pulte näinud, aga kuna tegemist oli kuskil poes või mängunurgas ühiskasutuses olevate pultidega, siis arvasin, et süüdlaseks on lihtsalt mõni pahatahtlik mängur, kes PlayStation 4 puldi analoogi kummile küüned taha ajas, seda kraapis ja meelega ära kakkus. Arvasin, et mind see ei puuduta, sest minu pult on ju normaalses kasutuses. Võiks arvata, et isegi vähem kui normaalses kasutuses. Aga ei, täna juhtus see ka minuga.

pult_katki2

Olin hommikust alates elevil, sest täna on ju esimene päev, mil saab alla laadida märtsikuu PS+ tasuta mänge. Ennustustele vastavalt jõudis nimekirja teiste seas ka OlliOlli 2: Welcome to OlliWood, mille esimene osa tõestas mulle, et kõige parem rõõm on rõõm lihtsatest asjadest. OlliOlli jõudis minuni PC vahendusel ning mängisin seda Xbox One puldiga. Klaviatuuriga ei soovita ma seda kellelgi mängida. Nagu arvata võis, sai Microsofti pult minu käte vahel korralikult proovile pandud, aga see ei murdunud. Kuna ma olen PlayStationi usku ning PS4 uus pult meeldib mulle väga, ei osanud ma isegi kahtlustada, et see jääb mu ühe eelmise aasta lemmikmängu järjele hambusse. Aga nii see juhtus: kumm tuli maha ning näpp libastus, rulataja kukkus vastu prügikasti serva pea lõhki, seda tegi ka mu emotsionaalne seisund. Oli seda siis nüüd vaja?

Kuid noorele eestlasele kohaselt lasen ma pea vaid hetkeks norgu, muidu tuleb küür selga. Mida nüüd edasi teha? Puldi garantiisse viimisel mõtet ei näe, eriti veel seetõttu, et nädalavahetus on tulemas ning homme peaks saabuma postkasti Diablo III, mida on plaanis hakata koos oma elukaaslasega mängima – peetakse seda siiski ju üheks parimaks diivani ühismänguks. Kiire googeldamise järel jõudsin iseenesestmõistetava arusaamiseni, et ma ei ole oma probleemiga üksi. Lahendusi pakutakse erinevaid, näiteks Grip-it või Kontrol Freek. Mõlemad neist peaksid sobima nii neile, kel hirm puldi kulumise ees, kui ka minusugustele, kes on juba sinna tagasipöördumatusse punkti jõudnud. Selle asemel aga, et oodata senikaua, kuni tellitud kaup tihtilugu maailma äärealal näivasse Eestisse jõuaks, leidsin ma veel huvitavama lahenduse.

Pilt on pärit sealt samast GameStopi foorumist. Vahetan selle välja, kui olen enda mütsikesed valmis saanud!
Pilt on pärit sealt samast GameSpoti foorumist. Vahetan selle välja, kui olen enda mütsikesed valmis saanud!

Puldi tarvis kootud mütsike kõlab nii eestlaslikult, et hakkan kasvõi kohe kudumist õppima või lähen lihtsama vastupanu teed ning demonstreerin oma elukaaslasele enda kutsikasilmi. Ühel või teisel moel pean ma need endale saama! Nüüd kujutan vaimusilmas ette aega, kus suvisel laadapäeval ringi kõndides ja huvitavat kraami otsides hakkab mulle silma vanem memm, kes kootud mütside, kinnaste ja sokkide vahel müüb ka väikesed katteid PlayStation 4 puldile.