fbpx

Mängufoorumites levivad teated sellest, et mõned GTA V mängumodifikatsioonidest sisaldavad pahavara

GTA foorumi liige aboutseven kirjutas postituse, milles ta väitis, et tema on oma arvutist avastanud kahtlase päritoluga programmi. Olukorraga veidi lähemalt tutvudes selgus, et võõras programm oli tulnud kaasa populaarse Grand Theft Auto V modifikatsiooniga Angry Planes. Kaasatulnud pahalane kogus arvutikasutaja loata andmeid, saatis neid Interneti vahendusel edasi ning võttis sealt ka infot vastu. Lisaks sellele paigaldas pahavara ohvri arvutile ka klahvinuhi.

gta5-mod-angry-planes

Päeva jooksul on tulnud teateid ka teistelt internetikasutajatelt, kes on samuti avastanud GTA V modifikatsioonidega kaasa tulnud pahavara. Näiteks oli ka populaarne mod’i No Clip varju pugenud pahalane. Mõnda aega kahtlustati arvutite nakatamises ka GTA V modifikatsioonihaldurit, kuid viirusetõrje saidi Virus Total sõnul on Mod Manager täiesti ohutu.

Kui sina oled paigaldanud oma arvutile GTA V modifikatsioone, oleks sul mõistlik lasta viirusetõrjel oma arvuti üle vaadata. Ning edaspidi kontrolli alati modifikatsioonide ning nende allikate tausta. Kui miski tundub olevat vähegi kahtlane, ei tasu seda alla laadida.

Allikas: Kotaku