fbpx

Ouya laul on lauldud

Tänavu juunikuus omandas arvutite perifeeria valmistaja Razer mikrokonsooli Ouya loonud ettevõtte. Kickstarteri toel ilmavalgust näinud projekt oli ühisrahastussaidi üks edukamaid ning lubatud valmisprodukt jõudis poeletidele 2013. aasta esimeses pooles. Ouya oli ruubiku-kuubiku suurune, vabavaraline, mobiilse masina riistvaraga varustatud mänguaparaat, mis pidi teoreetiliselt tooma Androidi mängud teleriekraanile ning võimaldama indie tegijatel astuda konsoolimängude tootmise lavale. Kahjuks põrus projekt läbi ning suve alguses müüdi Ouya edukamale tegijale. Nüüdseks on asi ametlik: Ouya mängukogu ning mängupood viiakse üle Razeri Forge TV nimelisele voogedastusseadmele.

forge tv

„Ouya töötab nii indie-mänguarendajate kui ka suurte tegijatega ning meeskond on näinud palju vaeva toomaks Androidi mängud tele-ekraanile. Razer plaanib seda tööd jätkata“ – teatas ettevõtte tegevjuht Min-Liang Tan. Uue omaniku sõnul on platvormi omandamise eesmärgiks meelitada üha rohkem tegijaid Android TV platvormi jaoks sisu looma.

Ouya tehniline ning arendajatega tegelenud meeskonnad on ühinenud Razeriga ning konsooli esialgne nimetus, kui üks Android TV ja Androidi põhiste konsoolimängude harudest, jääb püsima. Kuid Ouya riistvaraline pool ehk mängukonsool ise vajub tõenäoliselt unustuste hõlma. Samuti on projekti algataja, Julie Uhrman, mängust välja jäänud.

Razer esitleb Ouya mängupoodi uue nime all Cortex Android TV jaoks. Praeguste mikrokonsooli omanikele tehakse migreerumine Razeri konsoolile võimalikult lihtsaks. Ouya kasutajad ning mängud tuuakse üle uuele platvormile ning kasutajad saavad soetada ettevõtte tooteid suure soodustusega.

Allikas: PC Gamer