fbpx

American McGee on vaatamata kulmukergitavale nimele vägagi andekas ja teenekas videomängude arendaja, kelle üheks kuulsaimaks loometööks on uustöötlus Lewis Carrolli fantaasiaromaanist „Alice imedemaal“. 2000. aastal ilmunud American McGee’s Alice ja 2011. aasta järjelugu Alice: Madness Returns teenisid omal ajal küllaltki korraliku kiidukoori, kuid sellest sõltumata ei olnud Alice’i seikluste uuenduslik nägemus niivõrd populaarne, et garanteerida helget tulevikku. Electronic Artsi all ilmunud Alice’i mängudele nõutakse nüüd aga järge, sest fännidel on ootamisest kõrini. Tõttöelda on ka seeria looja American McGee nendega ühel pardal. Et Alice järjekordsele pöörasele seiklusele saata, võid ka sina oma hääle kuuldavaks teha.

alice-madness-returns-madness-awaits-2

Nimelt on seeria austajad püsti pannud petitsiooni, et võimalikult paljude fännide allkirjade abil veenda Electronic Artsi uue mängu vajalikkuses. Praeguseks on alla kirjutanud juba üle 14 000 fänni, aga karta on, et pelgalt sellest arvust ei piisa. Loodame, et ülekutse levib üle mägede ja merede ning fännid saavad oma tahtmise. 2011. aastal ilmavalgust näinud Alice: Madness Returns ja sajandi alguses ilmunud eelkäija American McGee’s Alice lõid armastatud kangelasest täiesti uue ja kardinaalselt erinevama nägemuse. American McGee kujundas jäneseurgu pugenud neiust palju kannatanud ja psüühiliselt katkise karakteri, kes on sunnitud võitlema deemonliku fantaasiamaailmaga, et päästa ennast ja oma lähedasi. Tegu on seiklusliku tumeda fantaasiaga, mis seeria teises osas suurepäraselt ellu äratati. Seega ei olegi vaja imestada, miks järge nõudma on hakatud.

uiui

Seeria looja on juba ammu soovinud meisterdada Alice’ile uut hullumeelsust. American McGee on korduvalt teatanud, et EA on seeria edasisest arendusest huvitatud, aga eks kaikad viskab kodarasse hämar kindlameelsus mängu reaalsest nõudlusest. McGee on aga vahepeal juba nii kaugele jõudnud, et paar aastat tagasi käivitas ta eduka Kickstarteri kampaania, et rahastada Alice’i animaseeriat Alice: Otherlands, mille edukus peaks olema EA-le piisav põhjus, et alustada seeria uue mängu arendamisega. Alice: Otherlands peaks hetkeseisuga ilmuma juba selle aasta jooksul.

Kui kõik hästi läheb, siis saame Alice’i uut seiklust mängida juba õige pea. Seniks aga pöidlad pihku!

Allikad: Change Kickstarter American McGee’s Blog