fbpx

Minu lapsepõlv möödus Tony Hawk’s Pro Skater mängude seltsis. Ma ei tea, kui palju ma seeria esimest kolme osa olen kokku mänginud, kuid usun, et neid tunde võib olla sadu ja sadu. Lisaks muidugi veel mängud, mis eksisteerivad väljaspool Pro Skater seeriat, nagu Underground 2 või Project 8. Need on vaid mõned näited. Aga siis hakkasid Tony Hawki rulamängud aina rohkem ja rohkem manduma ning nende värskendamiseks välja mõeldud plastmassrula andis frantsiisile hoopiski loodetust vastupidise tulemuse – rulamäng kui žanr oli praktiliselt surnud. Saadi aru, et endise hiilguse taastamiseks on vaja naasta juurte juurde – kuulutati välja Tony Hawk’s Pro Skater 5, ametlik järg eelmisele neljale osale, mida paljud fännid peavad seeria kuldajastuks. Võib vist julgelt öelda, et isegi, kui me peas settisid väiksed muremõtted, olime kõik sellegipoolest ootusärevil. Kas lõpuks saabub see päev, mil Tony rulamängud on jälle lõbusad? Nüüd on mäng Ameerikas välja tulnud ning internet on kollektiivselt leidnud sellele küsimusele vastuse – ei.

Probleemid ilmutasid ennast juba enne mängu ilmumist. Mängu arendajaks sai järjekordselt Robomodo – sama stuudio, kelle käe alt ilmusid frantsiisi madalaimat punkti iseloomustavad Ride ja Shred. Arenduse käigus asendus realistlik graafika lihtsama, multikalikuma välimusega. Seejärel tuli välja, et mängupressile THPS5 arvustuseks mõeldud mänguversioone enne ilmumist ei saadetud. Ilmumispäeval selgus, et umbes 4 GB suuruse mänguga kaasneb koheselt ka esimene parandus, mille suuruseks on pisut üle 7 GB. Ning seejärel jõudsid meieni riburadapidi esimesed arvustused ja esmamuljed. Siin on mõningad näited pealkirjadest –

Tony Hawk’s Pro Skater 5 is Heartbreakingly Bad“ – Polygon

Tony Hawk’s Pro Skater 5 feels like Tony Hawk coded it himself“ – Shacknews

„Behold, The Terrible Tony Hawk’s Pro Skater 5“ – Kotaku

Tony Hawk’s Pro Skater 5 is a glitchy mess“ – Forbes

Kõik see teeb kurvaks. Potentsiaali oli teosel tohutult, ent rulamängu žanr väärib palju paremat. Euroopasse jõuab Tony Hawk’s Pro Skater 5  oktoobrikuu teisel päeval, kuid tundub, et nüüd võib kalendrist selle kuupäeva pealt märked ära võtta. THPS5 on halb mäng, pea et terve internet nõustub sellega. Ja kui internet üksmeele leiab, siis on asjad tõega kohutavad!