fbpx

Pärast ootamatut (aga mitte just väga üllatavat) müügilt eemaldamist naases Batman: Arkham Knight 28. oktoobril täishinnaga tagasi turule. Möödunud on umbes neli kuud (23. juuni  – 28. oktoober), mistõttu võiksime eeldada, et varem tegemata jäänud töö mängu optimiseerimise juures on nüüdseks lõpetatud. See eeldus tundub olevat vale – paljude mängijate jaoks on Arkham Knight tehnilise praagi tõttu mängimiseks täiesti või osaliselt kõlbmatu. Windows 7 kasutajad peaksid näiteks peale paari tundi korraks mängust väljuma, et vältida kaadrisageduse kukkumist ja mängu kokku jooksmist, Windows 10 omanikud peavad aga omama vähemalt 12GB operatiivmälu (Arkham Knight nõuab ametlike nõuete järgi parima kvaliteediga mängimiseks 8GB). Väga paljude jaoks on olukord hullem kui enne ning välja tuuakse jälle kulutulena leviv mulje, et mäng vajab töötamiseks parimatest komponentidest koosnevat arvutit. Graafilisi nõudeid vaadates on Arkham Knight aga suhteliselt tagasihoidlik.

sefsef

Rocksteady, PC pordi loonud Iron Galaxy ja levitaja Warner Bros. Interactive on jälle välja andnud katkise mängu. Siinkohal ei loe vabandus, et mänguritel on väga erinevad arvutid, sest see on miski, millega peab juba eos arvestama. Olukorda üritatakse parandada hea tahte väljendusega. Nimelt annab Warner Bros. tasuta ära kõik Arkhami seeria mängud neile, kes juba omavad Arkham Knighti või kes ostavad selle enne 16. novembrit. Seeria alla mahuvad Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City, Batman: Arkham Origins ja Batman: Arkham Origins Blackgate. Lisaks antakse veel üks tühine allalaetav pakike ning Team Fortess 2 tegelaste jaoks mõeldud kostüümid. Heast tahtest pole siin muidugi märkigi, sest ilmselgelt on tegu katsega meelitada ostma legendaarselt halva kuulsusega mängu neid, kes pole seeriaga varem kokku puutunud, sest miski minus eeldab (nimetagem seda loogikaks), et Arkham Knighti mängijatel on eelmised osad juba ammu olemas.

fghjnygjn

Ka mina laadisin selle 2.4GB suuruse paranduse alla ning tulemus on ikka sama – GTX770-ga ei jookse mäng isegi kõige madalamate sätete peal korralikult. Hea võrdlusmoment –  The Witcher III: Wild Hunt pakub mulle silmailu 60 kaadrit sekundis ning mängu graafilised sätted on enamjaolt põhja keritud. Asi pole minu ega kellegi teise graafikakaardis, vaid levitajate soovis toode kiiresti välja anda.

Konsoolimänguna on Arkham Knight eeskujulik, juulikuus oli see PC peal aga lihtsalt poolkõva ja natuke isegi mädanenud. Tundub, et sügis pole Batmanile uusi värve toonud.

Allikas: Steam