fbpx

Aasta 2015 oli täis suurepäraseid videomänge ning käesolev 2016 tundub esmapilgul samuti rohkelt positiivseid üllatusi täis olevat. Kuid milliseid mänge ootame kõige enam? Mitmed Level1 kollektiivi liikmed otsustasid kirja panna TOP 5 oodatuimat mängu, mis käesoleva aastanumbri sees ilmavalgust näevad!

Kui minu kaaskirjutajad vaevlevad kümnete ja kümnete kandidaatide seast oma TOP 5 oodatuima videomängu valikul, siis minul on olukord hoopis vastupidine. Mina nägin 5 huvipakkuva teose otsinguga ränka vaeva. Õnneks sain sellega siiski hakkama.

Firewatch

Firewatch asetab mängija tuleohutusinspektori saabastesse, kelle ülesandeks on patrullida Shoshone’i rahvuspargi metsa. Küll aga hakkavad juba esimesest päevast valvataval alal aset leidma kummalised sündmused ja meie peame leidma olukorrale lahenduse. Niipea kui ma antud mängu esimest videot nägin, olin lummatud. Mind ei köida niipalju selle teose ebaharilik graafika, huvitav mängumehaanika ega lugu (mis minu arvates lubavad olla fantastilised), vaid peategelaste vaheline keemia. Mulle meeldib kui filmis, raamatus või mängus on huvitavad, keerulised, vigased ja hea huumorisoonega tegelased. Just sellised karakterid teevad teose meeldejäävaks ning paistab, et Firewatchil on need just olemas. Lisarosinaks antud mängu puhul on asjaolu, et seda arendab indie-stuudio, mis iseenesest tagab selle, et mängijaid ootab ees ebatavaline produkt.

rsz_firewatch

No Man’s Sky

2013. aastal teatas pisike, pea tundmatu mängustuudio Hello Games, et on loomas  mängu-universumit, mille läbituhnimiseks jääks ühest inimese elueast väheseks. Sellist ambitsioonikat projekti ei ole enne võtnud enda õlule videomängu tööstuse gigandidki, mida siis veel paarist inimesest koosnevast stuudiost rääkida. Sellegipoolest õnnestus meeskonnal lubatut teostada ning Hello Gamesi sõnul jõuab mäng publikuni tänavu juunis. Olles ise värskelt vorbitud ulmefänn, tahaksin ma No Man’s Skyd hirmsasti proovida, kuid samas mind hirmutab see, et arendajate lubadused kõlavad liiga ulmeliselt. See mäng paistab olevat liiga hea, et olla tõsi ja seetõttu ma kardan, et No Man’s Skys on peidus mingi suur puudus, kuid milline see on, ei oska ma hetkel öelda.

rsz_nomanspilt

1979 Revolution

1979 Revolution sattus minu huviorbiiti paar aastat tagasi, kui see kogus Kickstarteris raha projekti teostamiseks ja nagu näha õnnestus autoritel oma idee teostada. Nagu nimigi reedab, leiab mängu tegevus aset 1979. aasta revolutsiooni päevil Iraanis. Tegu on TellTale’i interaktiivse loo tüüpi teosega, mis lubab näidata tolle aja sündmusi huvitavamal ning interaktiivsemal viisil kui ajaloo õpik või Vikipeedia artikkel. Olles ise ajaloohuviline, kuid samas üsna laisk inimene, viib 1979 mind kurssi Iraani revolutsiooni sündmustega minule sobivas vormis.

1979 revolution

The Division

Tom Clancy The Divisioni emotsionaalselt haarav mängutreiler pani minu süljenäärmed aktiivsemalt tööle ning hetkest, mil ma seda esimest korda nägin, ootan ma pikkisilmi, mil saan ise oma jõuguga epideemiajärgses New Yorkis seigelda. The Division on just selline MMORPG, mida olen kaua oodanud.

Mafia III

Ma pole küll mänginud ei Mafia esimest ega teist osa, kuid oma elu jooksul olen vaadanud mitmeid maffia tegevusest pajatavat mängufilmi, lugenud Mario Puzo „Ristiisa“ ning tean, mida tähendab Omerta. Kuna Mafia III asetab mind kriminaalse rühmituse liikme kingadesse, ootan ma kärsitult, mil saan antud mängule oma käpakesed külge panna.

rsz_mafiaiii

Mänguarendajad lubavad igal aastal tuua publikuni fantastiliselt häid ning kvaliteetseid mänge ja 2016. aasta pole selles plaanis erandiks. Käesolevale aastale on plaanitud mitmeid silmapaistvaid teoseid, kuid kas need vastavad meie, mängurite ootustele? Seda näitab ainult aeg.