fbpx

Sony alustas uut aastat teatega, et PlayStation 4 konsoolile jõuab 20 eksklusiivset mängu, mille hulgas on Horizon: Zero Dawn, Uncharted 4The Last GuardianGran Turismo SportGravity Rush 2, Ratchet and ClankThe Tomorrow Children, Drawn to DeathDreamsStreet Fighter 5FirewatchWhat Remains of Edith FinchShadow of the BeastBoundlessNier AutomataAlienationHellbladeParagonThe Witness ja No Man’s Sky.

Õnneks ei üritata varjata tõsiasja, et nendest 20 mängust ilmub vähemalt 11 ka arvutil. Street Fighter 5, Firewatch, What Remains of Edith Finch, Shadow of the Beast, Boundless, Nier Automata, Alienation, Hellblade, Paragon, The Witness ning No Man’s Sky võivad hiljem ilmuda ka teistel platvormidel. Seda lubab eeldada tõik, et neid mänge ei loo Sony omandusse kuuluvad stuudiod, vaid nad on teinud Sonyga lepingu, mille alusel jõuavad kõigepealt neile ja siis igale poole mujale.

Nende 11 mängu hulgast ilmuvad ametlike kinnituste alusel PC-le Street Fighter 5, Firewatch, Boundless (Steam Early Access), Hellblade, Paragon, The Witness ja No Man’s Sky. Ülejäänute kohta puudub selge ametlik info, kuid mida enam uude aastasse jõuame, seda enam muutub pilt selgemaks selle koha pealt, et millised mängud jäävadki eksklusiivseks ja millistel on peal kõigest ajaline piirang. Xbox One jääb antud juhul kõrvale, sest nende 11 mängu kohta uurides selgub üks ühine nimetaja – alguses PS4 ja siis PC. Microsofti nimekiri 2016. aasta jaoks on siiski pea sama tugev ning vaatamata Platinum Gamesi Scaleboundi edasilükkumisele järgmise aasta peale, hakkavad mõlemad konsoolid pakkuma mitmeid suurepäraseid elamusi. Unustada ei tasu ka kõiki neid kolmanda osapoole esindajaid, mida toome välja ka oma 2016. aasta oodatuimate mängude artikliseerias.

Allikas: PlayStation Blog