fbpx

Tartus tegutsev mängude arendamise klubi APT Game Generator toob Eestisse maailma suurima kiirformaadis mänguarendusvõistluse Ludum Dare, et populariseerida arvutimängude loomist ning organiseerida koostööd erinevate erialade vahel: informaatika, 3D modelleerimine, mängudisain, illustratsioon, meedia jne.

Oma esimesest Ludum Dare kogemusest ja võistlusest endast kirjutas ka MängudeÖÖl esitletud mängu Office Management 101 autor Riho Peterson: „Maailma suurim mänguarendajate mõõduvõtmine on Ludum Dare, mida peetakse 3 korda aastas ja võisteldakse hääletuse teel valitud teemal kahes kategoorias. Neist keerulisem on 48-tunnine võistlus, kus kogu mängu ja sellega seotud materjalid peab osaleja valmistama üksinda, sealhulgas nii programmeerima, joonistama kui ka looma heli. Varem loodud või teiste poolt tehtud materjalide kasutamine pole lubatud, kui välja arvata mänguloometarkvara. Osaleja peab avaldama ka mängu lähtekoodi. Natukene lihtsam on Ludum Dare Jam, milles võib osaleda meeskondadena, lubatud on ka vabavaraliste materjalide kasutamine, lähtekoodi avaldama ei pea ning aega mängu esitamiseks on 72 tundi.”

Ülipopulaarse mängu Minecraft autor Markus Persson ehk Notch kogus just selle mängu jaoks inspiratsiooni Ludum Dare võistluselt

Sel nädalavahetusel, 15.-18. aprillil 2016 toimub Ludum Dare 35, millest võtavad osa kümned tuhanded mänguarendajad. Mitmed Ludum Dare ajal tehtud prototüübid on saanud edukateks toodeteks. Eesti mängutegijad saavad sellel nelja päeva pikkusel üritusel osaleda Tartu Kunstikooli 3D eriala õpperuumides Aparaaditehases Kastani tn 42. Oodatud on erinevate erialade tudengid, keskkooliõpilased ja teised mängude tegemise huvilised.

Täpsem teave Facebooki ürituse lehelt „Ludum Dare 35”

Ludum Dare võistlusest osalemist Tartus korraldavad Tartu Ülikooli Arvutiteaduse Instituut, Tartu Kunstikooli 3D eriala, Codelight ja Olevus Art.