fbpx

Maailma kõige kiirem olevus siil Sonic on olnud mängutööstuse üks suurimatest nägudest 90ndate algusest saati, ent ei ole kunagi tabanud päris seda edu, mida tema suurim rivaal Mario. Olgugi, et oma eluaja jooksul on seeria näinud rohkem ebaõnnestumisi kui kordaminekuid, on sinisel siilil siiski piisavalt palju fänne, kes tema seikluste järgmisi peatükke nõuavad. San Diego Comic-Coni raames toimunud Sonicu 25. sünnipäeval (mis ei möödunud just kõige paremini) avaldati kaks uut projekti, mis järgmise aastanumbri sees ilmavalgust peaks nägema.

Esialgu Project Sonic nime kandev teos tundub olevat järg 2011. aastal ilmunud Sonic Generations mängule, kus ajanihke tõttu seiklesid koos nii uus kui vana Sonic. Mäng peaks meieni jõudma 2017. aasta lõpus ning pisut tähelepanuväärne on ka asjaolu, et platvormide nimistus on välja toodud (lisaks PC, PlayStation 4 ja Xbox One) ka Nintendo uus konsool NX. See peaks hajutama kõikide katlused, et NXi peale mänge ilmuma ei hakka!

Lisaks kuulutati välja ka Sonic Mania, mis on erinevate fännide/arendajate abil valminud uustõlgendus klassikalisest Sonic the Hedgehog mängust, kuhu on lisatud uusi leveleid ja elemente ning võimaluse mängida lisaks tuttavale siilile ka tema sõprade Talesi ja Knucklesiga. Sonic Mania peaks ilmuma juba 2017. alguskuudel PC, PlayStation 4 ja Xbox One platvormidele.

Ja nii ta hingitseb! Kuid kas on põhjust rõõmustamiseks? Sest nagu Sten ja Rainer avastasid, ei ole Sonicu mängud kunagi just kõige paremad olnud…