fbpx

Mõned nädalad tagasi peeti maha Las Vegases maailma suurim kaklusmängude võistlus. Erinevalt muust maailmast, kus sellise kaliibriga võistlusele pääsemiseks pikk kadalipp läbida tuleb, said EVO 2016-l mündi masinasse panna ja teistega mõõtu võtta kõik soovijad. Nii registreeruski seitsmele põhialale kokku rekordilised 14,680 võistlejat!

evo-2016-lineup-stream

Paljude arvates ei suutnud korraldajad siiski parimat taset näidata ning sajad võistlejad lahkusid ürituselt segaste tunnetega. Näiteks virutati Mortal Kombat X laudade tagant võistlejatele mõeldud toole. Toolide nappus oli üldse nädalavahetust läbiv teema. Mortal Kombati vennad olidki tegelikult kõige kurjemad, sest TOP 8 algas pühapäeva hommikul juba kell 8… Las Vegases. Striimi oli nukker vaadata, kui hommikujuht tühjale saalile „make some noise for…“ hüüdis.

mortal kombat xVeel kiruti, et striime oli vähe ja seetõttu jäi väga palju sisu nägemata. Ülekande kvaliteet olla ka kohati alla keskmise – uudise autorina süüdistasin selles algselt kohalikke telekommunikatsiooni ettevõtteid.
Mõned viperused kõrvale jättes ja puudujäägid andeks andes (võistlus ju ikkagi mängijate endi korraldatud), oli tegu siiski ühe ütlemata kõva ettevõtmisega. Super Smash Bros. turniiri võidust kaua unistanud ja lõpuks võitnud Hungrybox (Juan Debiedma – USA) puhkes laval nutma. Mortal Kombat X suures finaalis lõi enamikele tundmatu Tekken_Master (Sayed Hashim Ahmed – Bahrein) kõikuma tiitlikaitsja SonicFox (Dominique McLean – USA) enesekindluse. Viimane on nimelt MKX tulekust saati sisuliselt kõik võistlused, kus osalenud, kinni pannud. SonicFox oli sedavõrd rivist väljas, et kupli alt võttis vist nii märjaks, et ta ühel hetkel kõigi üllatuseks oma ikoonilise mütsi peast võttis. Pole suur asi? On küll – seda pole kunagi varem juhtunud. Viimaseks setiks valis SonicFox aga MKX ühe vastikuma võitleja, Alieni ning sellega ka võidukalt lõpetas.

Kui enne turniiri spekuleeriti, et Street Fighter V kaheksa parima hulka ei pääse jaapanlaste ja teiste Kaug-Ida meistrite meeletu taseme tõttu ühtegi ameeriklast, siis spekulantidel lõi suu kinni LI Joe (Joe Ciaramelli), kes lõpetas jagades viiendat ja kuuendat kohta. SFV TOP 8 kandis USA-s esmakordselt üle ka ESPN2 ning Joe oli paljude arvates parim kandidaat ameeriklasi teleekraanil esindama. Finaal oli pingeline (nagu oodatud) ning võidukalt tuli välja Infiltration (Lee Seonwoo – Lõuna-Korea).

evo2016_trophies_feature copy
Veel võeti põhialadest mõõtu kaklusmängudes nagu Guilty Gear, Ultimate Marvel vs. Capcom 3, Pokkén Tournament, Tekken 7 ja Killer Instinct. Viimane oli eriline seetõttu, et TOP 8 koosnes ainult ameeriklastest. Kaugele ei pea põhjuste otsimiseks muidugi vaatama, piisab pilgust mängukonsooli XBOX müükidele tõusva päikese maal. Lõuna-Korea domineeris aga Tekkenis, võttes kõik kolm medalit.
Eksootilisema medali noppis eelmainitud Tekken_Master Bahreinist ja meile lähim medal läks Rootsi, Smash Melee hõbeda teeninud Armada (Adam Lindgren). Teine Rootsi äss ja potentsiaalne Super Smash Bros. Melee medalikandidaat Leffen (William Hjelte) ei saanud viisaprobleemide tõttu osaleda.

king of figthers
Kaader mängust King of Fighters XIV

Lisaks põhialadele peeti sama ürituse raames ka kõrvalturniire mängudes nagu King of Fighters XIV, Soul Calibur II, BlazBlue, Persona 4 ja teistes nišikates.

Kokkuvõttes asja ette läinud üritus kõigile, kes eelistavad virtuaalselt molli anda ja saada. YouTube’ist ja Twitch’ist tuntud kirglikud kommentaatorid andsid asjale jumet ning seletasid kõik mängud lahti ka võhikule ehk kokkuvõttes oli Fighting Game Community (FGC) täies hiilguses oma kiiksude, vigade ning armastusega ala vastu.