fbpx

29. aprillil saab 10-aastaseks Grand Theft Auto IV – peatükk, mis tõi GTA seeria PS3 ja Xbox 360 peale. Antud teostes on suurt rolli alati mänginud palad, mida mängija saab kuulata autoraadiost. Nad mitte ainult ei loo omapärase õhkkonna ja stiili, aga ka teevad mängumaailma tunduvalt elavamaks.

Täna, 27. aprillil tuli aga välja uuendus, mis muutis paljusid GTA IV ja tema lisapakkide raadiopalu. Kuna mäng on olnud väljas 10 aastat, siis arvatavasti aegusid muusikalitsentsid. Eemaldatud lugude nimekirjaga saab lähemalt tutvuda Game Informeri artiklis. Suurima hoobi sai Vene muusikaga Vladivostok FM, et aga raadiojaam täielikuks sahinaks ei muutuks, lisas Rockstar antud sagedusele uued palad.

Litsentseeritud muusika kasutamine on alati riskantne tegevus – Alan Wake näiteks võeti Steamist ja Xboxi poodidest täiesti maha, kuna litsentsid aegusid. Kuigi GTA IV-st kaovad ära tuntud lood nagu ELO „Evil Woman“, David Bowie’i „Fascination“, AC/DC „Touch Too Much“ ja Iron Maideni „Run To The Hills“, hakkan ma arvatavasti kõige rohkem igatsema Vladivostok FM-i.

Peab aga olema tänulik, et Rockstar antud raadiojaama täiesti ära ei kaota ning on pannud sinna hulga asenduspalasid. Kui need suudavad Niko Bellicu seiklustele lisada piisavalt slaavilikku vürtsi, olen mina igati rahul!

Allikas: Game Informer