fbpx

Ukrainas toimuv ei tohiks kellelegi uudis olla. Riigilt on võetud Krimm ja Ida-Ukrainast on saanud lahingutanner. Geopoliitiliselt on ümber mängitud Euroopa julgeolek, kus Venemaa tõmbab uusi piire ja mille tõdemine paneb endiselt paljude lääneriikide juhid pead liiva sisse peitma.

Konflikti keskel on, nagu alati, tavalised inimesed, kelle igapäevane elu nõuab ümberorienteerumist uues reaalsuses. Selles elavad ka Ukraina videomänguarendajad, kellest paljud otsivad endale riiki, kus äritegevusega oleks võimalikult lihtne jätkata. Üheks potentsiaalseks sihtpunktiks on Leedu, kes läbi Invest Lithuania on kõnelustes mitme arendajaga ning Leedu kuuluvus NATOsse ja Euroopa Liitu võib selle kasuks veel enam kõneleda. Sellel kõigel on silma peal hoidnud ka blogi Vene mängutööstusest, Red Buzz, kes lisaks Leedule on märkinud võimalikeks sihtkohtadeks Küprose, Malta ja Prantsusmaa. Kõigest hoolimata tuleb aga meeles pidada tõsiasja, et tervete firmade liigutamine ühest riigist teise on tükk tegemist ja paljud arendajad on huvitunud äri jätkamisest kodumaal.

Metro Last Light

Kuhu iganes mänguarendajad lähevad (või ei lähe), tuleb loota, et nende talenti hinnatakse rohkem, kui seda tegi Ukrainas THQ. Nimelt olnud Metro: Last Lighti loojad sunnitud mängu arendama ebainimlikkes tingimustes olematu eelarvega.

Allikad: Polygon, Red Buzz.