fbpx

E3 2014 – Sony head ja vead

Traditsioonilistele pressikonverentsidele tõmbas joone alla Sony.

Head:

+ Little Big Planet 3

Tunnistan ausalt, minu jaoks selle mängumessi E3 kõige suurem üllatus. Ma ei ole just seeria kõige suurem fänn ning tegelikult olin ma selle eksisteerimise peaaegu et ära unustanud – LPB2 ilmus ju 3 aastat tagasi ja sellest ajast alates on merre voolanud ikka täiesti arvestatav kogus vett. Aga LPB2 oli siiski väga lõbus kogemus ning võib olla tuli tema unustamine kasuks, sest just tänu sellele mõjus uue osa väljakuulutamine niivõrd värskelt.

tumblr_ljnv9ins721qj3jufo1_500

+ Bloodborne

Mäng, mis kandis koodnime Project Beast ning mille autoriks oli mängude Demon’s Souls ja Dark Souls autor, sai lõpuks nime, näo, isikukoodi ja kinganumbri. Ei olnud küll paljude poolt loodetud Demon’s Souls 2, ent paljuski seeria vaimu järgiv mäng pani kindlasti nii mõnegi inimese pilgud PS4 konsooli poole pöörama küll.

+ Mänge oli rohkem kui teistel!

Eelnimetatud mängud väärisid eraldi väljatoomist, ent seal oli neid veel! Uncharted 4 toob tagasi Nathan Drake’i seiklused, Suda51 toob PS4-ja peale verise eksklusiivmängu, Grim Fandango HD versioon, uue inFamouse uus DLC, Magicka 2 ja veel nipet-näpet. Lisaks muidugi ohtralt klippe multiplatvorm-mängudest, mida samuti tore näha oli. Oh jummel, kui ilus No Man’s Sky välja näeb!

Vead:

– Idiootne eksklusiivsus

See on üks asi, mis mulle kunagi meeldinud pole. Juba mitu aastat on Sony üritanud kasutajaid enda konsooli juurde meelitada, pakkudes multiplatvorm-mängude puhul teatud lisajubinaid, mida mujal võimalik saada pole. Sel aastal aga keerati kraanid üle võlli, nii et torudest auru välja purskus, sest mitte ainult ei tule Diablo 3 lisapaki Playstation versioonidesse The Last of Us’i vaenlased ja muudesse mängudesse muud pisidetailid, ent Sony pressikal välja kuulutatud Dead Island 2 saab uue Sony konsooli peal eksklusiivse tegelasklassi! Lubage ma rõhutan seda veelkord – *EKSKLUSIIVSE TEGELASKLASSI.*

The-Last-of-Us-Nephalem-Rift

– Liigne haip

Ma ei pea ennast mõne muu konsooli fanboyks või Sony vihkajaks, ent pressikonverentsi vaatamine oli kohati piinlikult valus. Sony poolt publikusse sokutatud plaksutajad olid ilmselged, sest iga vähemagi asja peale hakkasid saalist kõlama orgasimihuilged, lava peal rõhutati oma grandioosset ülemvõimu igal võimalikul alal ning loobiti sarkastilist muda oma konkurentide suunas.

– PS Vita on surnud

Öelgu need ülikondades mehed seal lava peal mida tahes, ent fakt on see, et konkreetselt PS Vitale pühendas Sony vähem aega, kui Microsoft Kinectile. Tõsi, öeldi et Vita peal on töös üle 100 mängu ning siin-seal kõlas mõni nimi, mis vastavale konsoolile ilmub, ent ühestki ekslusiivist ei poetatud ühtegi sõna, ei näidatud ühtegi treilerit, ei ühtegi gameplay videot. Kunagi Playstation Vita TV nime kandev aparaat ristiti ümber lihtsalt Playstation TV’ks, väljendades ilmekalt kui palju Vitasse usutakse.

playstation-vita-slim-product-photos05

– Kui kaua see veel kestab?

Sonyl oli kõige pikem pressikonverents, sest räägiti tühjast-tähjast. Suurem osa sellest oli spetsiaalselt Põhja-Ameerika turule suunatud jutt, palju räägiti filmidest ja teleseriaalidest. Teate küll, kõigest sellest, mida tavaliselt Microsoftile ette heidetakse.

Free-to-play mängud ei pruugi tasuta olla

Ühel hetkel kuulutati välja, et Playstationile tuleb üle kahekümne free-to-play mängu ning mis teeb need mängud eriliseks (ja seda lausa rõhutati), et need mängud tõepoolest on FREE. TO. PLAY! Sellele väitele järgnes treiler. Treileri all servas oli aga kommentaar, mille kohaselt tuleb osade mängude mängimiseks siiski raha välja käia. Mine saa siis aru, et kas ta on tasuta või mitte.

Kokkuvõte Sony pressikale? Palju mänge ja sama palju ülbust. Asi oli balansis.