fbpx

1999. aastal ilmavalgust näinud Eidos Montreali ja Looking Glass Studios’i hiilimismäng Thief tehakse valmis 2007. aasta häbiväärse Hitman’i ja alles ilmuva lootusrikka Deus Ex’i filmiversioonide loojate poolt. Produtsendid ja stuudiod on küll paigas, aga stsenaristist, režissöörist ning näitlejatest on veel vara rääkida.
Mõte Thief’i filmiversioonist on huvitav, sest mängust tuntud sünge fantaasia, keskaegne/tööstusrevolutsiooni aegne Viktoriaanlik ajastu, mis on segatud kokku gooti ja aurupungi elementidega, on väga meelepärane visuaalne võti loomaks tõeliselt suurejoonelist mängule sarnanevat elamust.

Thief’i filmi loojate tausta uurides selgub, et nende tehtud oli ka mänguadaptsioonide madalpunkt Hitman, mille uskumatut kõlvatust üritatakse nüüd parandada sellega, et Deus Ex’i filmiadaptsiooniks palgati hea stsenarist (C. Robert Cargill) ja režissöör (Scott Derrickson), film ise võtab oma inspiratsiooni viimasest mängust Deus Ex: Human Revolution. Töös on ka täiesti uus Hitman’i film nimega Agent 47.
Tõenäoliselt ilmub enne Deus Ex’i film kui Thief. Eks siis saame näha, kuidas on tõusnud mänguadaptsioonde tase. Lisaks eelpool nimetatule on Ubisofti filmistuudio valmistamas filmiversiooni Assassin’s Creed’ist. Tulemas on tõeliselt huvitav uus „mängud filmiks” lainetus.

Allikas: Polygon