fbpx

Tarkvaratööstuse gigant Microsoft kavatseb osta Minecraft’i mängu taga seisva ettevõtte, Mojang AB, 2 miljardi USA dollari eest. 

Wall Street Journal’i sõnul võidakse ostu-müügi leping sõlmida juba järgmisel nädalal. Kõige üllatavam on see, et Mojangi asutaja, Markkus „Notch“ Persson on alati indie-mängumaastikust väga tugevalt kinni hoidnud, kritiseerinud suurettevõtteid ning on nende investeeringutest eemale hoidnud. Samuti on ta sarjanud ka Windows 8’t, kuna see olevat tema sõnul väga halb platvorm indie-mängude jaoks. Seetõttu võis tekkida mulje, et Mojang jääbki lõpuni iseseisvaks ettevõtteks.

Minecraft on avatud maailmaga liivakasti tüüpi mäng, milles inimesed saavad ehitada praktiliselt kõike, mis neile pähe tuleb. Tänu oma lihtsusele ja avatusele on sellest saanud ülimenukas toode, mis on saadaval praktiliselt kõikidel platvormidel – arvutitel, nutiseadmetel ja konsoolidel. Stockholmis asutatud ettevõtte teenis eelmisel aastal 100 miljonit dollarit ning alates Minecraft’i ilmumisest 2009.aastal on seda müüdud üle 50 miljoni koopia.

Uudisteportaal Bloomberg teatab, et Persson võttis ise paar kuud tagasi Microsoftiga ühendust, et uurida ostu-müügi võimalusi. Microsoft usub, et see saab teha Minecraft’ist veelgi tulusama mängu, kui ta on seda praegu. Minecraft’i fännide suurima küsimuse – kas Persson jääb ikka Mojangi etteotsa – vastuseks on, et Notch ei plaani ettevõttest lahkuda enne kui stuudio on suurkompaniiga lõplikult ühinenud ning olukord on laabunud.

Allikas: The Verge