fbpx

Driveclubi patukahetsused

Kuidas palub mängutootja andeks klientidelt, kes on nende viimistlemata ja katkise mängu eest raha maksnud? Kui mõni pakub tasuta uusi mänge, siis näiteks Driveclub’i tegijad lisavad uut sisu, mida poleks varem osanud oodata. Üheks neist on muutuvad ilmastikutingimused, mis teevad sõitmise visuaalselt väga nauditavaks kogemuseks.

Driveclub’i start oli kergelt öeldes lombakas, kuna puudus igasugune ligipääs lubatud sotsiaalsetele aspektidele ning PlayStation plus liikmed ei saanud enda tasuta versiooni. Rääkimata siis asjaolust, et mäng oli üldiselt pettumust valmistav – küll polnud graafiline pool hea, siis jättis soovida autode valik ning sõidumehaanika. Nüüdseks on serverid enam-vähem korralikult funktsioneerima saadud, kuid ikka esineb nende töös tõrkeid. Nähtamatuid seinu pole hakatud sõiduteest kaugemale viima ja autode vigastused on siiani vaid visuaalsed. Paranduste asemel on aga Driveclub’i tegijad toonud mängijateni hoopis midagi uut.

Mängu kaks esimest lisapakki, mis olid algselt mõeldud müügiks, on mänguritele jagatud tasuta, sellele lisaks pakutakse mitmeid uusi autosid, kuid need ei ole tekitanud just eriti suurt eufooriat. Üks parimaid ja samas ka väiksemaid muudatusi on muutuva ilmastiku lisamine, mis teeb sõidukogemuse visuaalselt nauditavaks. Palmide vahelt piiluv hommikupäike vahetumas äikesepilvede ja vihmasajuga moodustab meditatiivse kogemuse, mis ühtaegu nii rahustab kui ka pakub pinget. Kui Eesti kehvast suusailmast jääb väheks või ei ole soovi minna Tallinn-Tartu maanteele eluga riskima, saab abi Driveclub’i metsikust loodusest.