fbpx

Mis on No Man’s Sky?

No Man’s Sky on kosmosedinosaurus, kummalised tulnukad, kosmoselaevad, portaal teistele planeetidele, võõras loodus, tapjarobot, pea lõputu avatud universum ning iga fantaasiaküllane asi, mis pähe kargab. No Man’s Sky on suurem kui kõik The Elder Scrolls’i, Dragon Age’i, Far Cry, Assassin’s Creed’i ja World of Warcraft’i seeriad kombineerituna. No Man’s Sky on suurim mäng, mis eales loodud ning millele saavad konkurentsi pakkuda võib-olla ainult Eve Online ja Star CitizenNo Man’s Sky pole simulaator. Esmapilgul on see lihtsalt üks uus esimese isiku vaates tulistamismäng, milles saab lennata ka kosmoselaevadega ja kus saab külastada igat silmapiiril asuvat planeeti ja kus kõik toimub reaalajas ja kus on ka teised mängijad, aga nendega ei pruugi universumi suuruse tõttu kokku puutudagi. No Man’s Sky on esimese isiku vaates mäng avatud universumiga.

Kummalisel kombel ei seisa mängu taga sajad miljonid dollarid, seda ei tooda maailma suurimad tootjad ning ei levita populaarsemad stuudiod. No Man’s Sky loonud stuudio Hello Games on varem maha saanud vaid ühe mänguga ja selleks on multiplatvormmäng (PC, konsoolid, taskukonsoolid ja mobiilid) Joe Danger. Olen ühte versiooni ka ise mänginud, aga see polnud Hello Gamesi loodud, vaid mingisugune vana jube mäng klapiga LG mobiilil. Joe Danger’i seeria on iseenesest iOS-ile (uuemad osad ka Androidile) omane odav mobiilimäng/rakendus. Taolised mängud levivad igal platvormil ning teenivad loojate taskutesse üsna kena kopika. Tõenäoliselt andiski see sama kopikas Hello Gamesile võimaluse toota No Man’s Sky ja see ka ise välja lasta. Ei mingit teist suurt levitajat nagu EA või Ubisoft, Sony või Microsoft.

2589245-nomansskyfleet

Laupäeva öösel toimunud The Game Awards 2014 järel jääb aga mulje, et Sony on mängu oma tiiva alla võtnud. No Man’s Sky ilmub kõigepealt PS4-le, PC-le ja siis alles võib-olla Xbox One-ile. Sony sai õiguse n.-ö. ajastatud eksklusiivsusele. Lisaks on täna/homme võimalik The Game Awards’i raames kogeda sündmust nimega PlayStation Experience, kus muuhulgas on esindatud ka No Man’s Sky. Meie jaoks tähendab see üritus eelkõige aga seda, et nädalavahetuse jooksul näeme veel 2015. aasta oodatuimate mängude uusi klippe ja treilereid.

Senikaua on meie ees No Man’s Sky uus treiler ning teadmine, et järgmisel aastal on oodata protseduuriliselt muutuva avatud universumiga mängu (millel on ka teatav mitmikmängu komponent), mis ei ole järg, uusversioon ega põhine olemasoleval materjalil.

Allikas: No Man’s Sky