fbpx

Agent 47 naaseb kinolinadele!

Äsja ilmus esimene täispikk treiler filmile Hitman: Agent 47, mis jõuab kinodesse alles augustis. Tegu on teise katsega ekraniseerida Taani stuudio IO Interactive’i legendaarset Hitmani videomänguseeriat, mille viimane osa Hitman: Absolution jõudis fännideni 2012. aastal.

Hitman: Agent 47 nimitegelaseks on valitud seekord seriaalist Homeland tuttav Rubert Friend. 2007. aasta esimeses filmiversioonis kehastus nimetuks palgamõrtsukaks Timothy Olyphant, kes peaks tuttav olema seriaalist Justified ja neljandast Die Hardi filmist. Rubert Friend on oma näokuju ja kehahoiaku poolest üllatavalt sobilik kehastumaks vaikseks, tegusaks ja üdini külmavereliseks palgamõrtsukaks, keda mängijad on läbi aastate põhjalikult tundma õppinud.

Nagu iga videomängu ekraniseeringuga, siis tuleks ka seekord olla oma ootuste ja lootuste suhtes äärmiselt ettevaatlik. 2007. aasta ekraniseering Hitman ei olnud kohutav, vaid lihtsalt väga kesine adaptsioon üdini tõsisest ja karmist palgamõrtsukast, kelle ümber loodud maailm väärib paremat tõlgendust. Võimalik, et 2015. aasta filmiversioon suudab pakkuda seda, mida eelmine ei suutnud, kuid sellele ei tasu lootma jääda. Tore on aga näha, et uues filmis keskendutakse nimetu palgamõrtsuka minevikule ja tööandjatele, mis kindlasti avaldab nii mõndagi huvitavat ja intrigeerivat otse Hitmani seeriast.

Suures osas on enamik videomängude ekraniseeringuid näidanud võimetust mänge kinoekraani jaoks tõlgendada, kuid vähemalt nii mõnigi element on pea alati üllatavalt täpne. Sama lugu on ka filmidega Hitman: Agent 47 ja Hitman, sest mõlemad peaosalised näevad külma ja kauge palgamõrtsukana väga head välja. Kas peategelase sarnasustest ka kaugemale jõutakse, selgub alles mitme-mitme kuu pärast.