fbpx

Järjekordselt ilmus uus Mortal Kombat. Seekord kannab mäng nime Mortal Kombat X, tuletamaks meelde seeria kõrget vanust ning näitamaks uuenenud mängumehaanikat ning funktsioone. Nüüdseks peaks juba kõigil selge olema, mida see mäng endast kujutab. Selle kaklusmängu omapära on alati seisnenud väga veristes surmades – uues osas on näha, kuidas Kenshi mõõk lõikab sujuvalt vastase näo küljest tüki või kuidas Kotal Kahn tõmbab oma vastasel südame välja ning hoiab seda käes kui karikat, et see siis purustada ja lasta verel üle oma näo joosta.

Uurides ja vaadates kõik (jah, KÕIK) eepilised surmastseenid läbi, tekkis küsimus – äkki on seekord ületatud lubatud piirid? Pean tõdema, et uhkelt animeeritud surmad ehk fatality’d on Mortal Kombati juures alati parim osa olnud ning mina olen just see inimene, kes näeb sellistes vaatepiltides pigem ilu ja kunstilisemat poolt, kui midagi liigselt rõvedat. Uue Mortal Kombat puhul kardan eelkõige aga inimeste vastumeelsust, sest enamik surmadest on muutunud juba liiga jõhkraks, mis panevad isegi tugeva närvikavaga inimese värisema.

Mortal Kombat X ilmus nii PC, Playstation 4ja kui ka Xbox One’i peale ja selle populaarsus aina kasvab ja kasvab. NetherRealm Studios on lisanud mängule palju uusi elemente ja ka surmastseenid on kordi detailsemad ning võiks lausa öelda, et mäng näeb väga reaalne ja puhas välja..jättes välja fakti, et see on on rohkem vägivalda täis kui kunagi varem. See võib kõlada õelalt, aga ootan juba (suure) huviga, mitu riiki tahavad järjekordselt mängu ära keelata. Süü pannakse alati faktile, et mäng õhutab vägivalda, kuid, kui Mortal Kombat X peaks vähendama oma jõhkrust ja veriseid stseene, siis ütleksid nad lahti ka oma vanast traditsioonist, sest ülim vägivaldsus on osa nende firmamärgist. Kas inimesed mitte ei tekitaks ühe mängu pärast liigset paanikat? Samal ajal vaadatakse rahumeeli Game of Thronesi, Hannibali ja The Vikingsit. Game of Thronesis sureb igal hooajal (kui mitte öelda igas osas), mitu tegelast väga jõhkrates NING veristes kaadrites (mis on kõigile vaatamiseks). See aga on kõigi jaoks täiesti tavaline, sest tegu on populaarse telesarjaga.

Miks aga Mortal Kombat nii verine on? 90-ndate alguses oli palju väga populaarseid kaklusmänge ja selle massi seast oli vaja kuidagi esile tõusta. Mortal Kombat erines teistest eelkõige ohtra vere tõttu. Mäng on suutnud siiani hoida oma jõhkrust ja võimaldab nii detailselt ning ahhetama panevalt inimese anatoomiat uurida. Mängus näeb puhtalt lihaseid, igat selgroolüli murdumas ja ka kolju puruks astumine pole liiga palju (meenub vana hea, aga ka rõve American History X). Tuleb nentida – mäng on ilus. Valusalt ilus, jõhkralt ilus, aga ilus.

mk x

Olen tegelikult õnnelik, et Mortal Kombat on suutnud juurte juures püsida ja samas pakkuda inimestele juba üle 20 aasta rõõmu ja elevust. Osad inimesed võivad ju arvavata, et Mortal Kombati nimi on juba nii ära kasutatud ja kulutatud, et äkki oleks aeg see mulda sängitada, ent samas on kordades rohkem neid, kes seeriat jätkuvalt palavalt armastavad. Ütlen ausalt välja, et mina jään igatahes põnevusega ootama millal (kurat juba) pult jõuaks minu kätte, et saaksin teha oma esimese löögi uues Mortal Kombat X-is!