fbpx

Esports mitte e-sport

Maikuu alguses juhtus väikese uudistekajastusega suhteliselt suure kaaluga juhtum – esports kanti maailma suurimasse veebisõnaraamatusse ning sellega koos sai sõnale märgitud juurde ka kindel tähendus. Esports ehk videomängude turniirid, peamiselt professionaalsete mängurite vahel. Tuleb igaks juhuks üle rõhutada, et kirjapildiks sai esports mitte e-sports, peab vast hakkama oma vanu postitusi üle vaatama.

Veidi vähemtähtsatena kanti sõnaraamatusse ka mängualased väljendid permadeath (mängusisese tegelase surm pärast mida ei saa mängur enam sama tegelasega antud mängud jätakata) ning completionist (videomängur, kelle eesmärgiks on antud mäng täielikult läbida, teenida kõik saavutused või trofeed). Siinkohal oleks paslik hakata täiendama ka kohalikku videomängude terminoloogiat.

esports

Esports on oma algusajast alates võidelnud sellega, et saavutada üldist tunnustatust ning jõuda võrdväärsele pulgale teiste populaarsete spordialadega. Tulemus on kindlasti saavutatud juba nii võistluste auhinnafondide kui ka vaatajate arvudega, nüüd ootame järgi akadeemikuid.

Dictionary.com on oma 70 miljoni igakuise kasutajaga üks maailma juhtivamaid ja tunnustatumaid veebisõnaraamatuid, mis valib hoolega, millised sõnad nende veebilehe kaudu avalikuks tulevad. Loodetavasti on vaid aja küsimus, millal jõuab järgi Oxford Dictionaries.

Allikas: PC Gamer, Dictionary.com