fbpx

GTA V – mitte ainult mängimiseks!

GTA V on nii mitmeski mõttes mängutööstuse piire kaugemale viinud videomäng. Olgu selleks kas müügirekordid või asjaolu, et mäng suudeti välja lasta suhteliselt pika vaheaja ning edasilükkamistega kolmel erineval korral erinevatele platvormidele nii, et mängijate viha oli suhteliselt minimaalne. Rockstar lihtsalt saab kõik andeks, kui toimetab meieni niivõrd tervikliku mängukogemuse, mida ei oleks isegi osanud unes näha.

Sellel ajal, kui teised tööstuse lipulaevadeks peetavad stuudiod müüvad oma mänge mängusiseste pildistamisvõimalustega, integreeriti GTA V sisse võimalus teha eestipäraselt „endleid“, mille ümber on tiirlema pandud ka paar missiooni, mida ei ole võimalik mängusisese telefonikaamera kasutamiseta läbida. Aga loomulikult sellest ei piisanud. GTA V arvutiversiooniga tutvustas Rockstar Games videote tegemise võimalust, mis panid ka filmikooli taustaga inimesed pead kratsima ja küsima endalt mida  kõike sellega teha ei saa. Siiani küll eksklusiivselt arvutil olev Rockstar Editor on tulemas selle aastanumbri sees ka praeguse põlvkonna konsoolidele.

Kuigi süsteem ise tundub esmapilgul väga lihtne ja loogiline, ei ole minul siiani õnnestunud selle abiga midagi märkimisväärset toota. Kuid ma luban, et ei jäta jonni ja proovin edasi! Tehniline keerukus ei takistanud 8-bit bastard nime taha koonduval Youtube kanalil tegemast kõige esimest, kuid samas üht ägedaimat videot, kasutades ära seda võlu, mida pakub Rockstar Editor.

Nüüd on aga samad tegijad astunud sammukese veelgi kaugemale – muusikavideo bändi Gunship loole, The Mountain. Lugu ilmub koos 24. juulil väljastatava albumiga ning on bändi teine avalikkusele kuulamiseks avaldatud pala.

Internetiavarustest võib teiste seas leida veel Rockstar Editoriga taasloodud teleseriaali Breaking Bad stseene, austusavaldusi filmile Mad Max, moetööstust mõnitavaid liba-parfüümi reklaame või miks ka mitte see algus filmile Reservoir Dogs, mida Tarantino teha ei saanud.

Peab ilmselt kohe minema parandama oma Rockstar Editori oskuseid!