fbpx

Mul endal ei ole PlayStation Vita konsooli, ent ometigi igal aastal, kui E3 meieni jõuab, pean seda väikest, tihti teiste varju jäävat mängumasinat meeles. Sony pressikonverentse jälgides ootan huviga, et kas ja mida sel korral mänguritele esitletakse. Kahjuks on aga viimaste aastatega välja kujunenud trend, mille kohaselt minu nüüdseks niigi pisikene lootus laguneb kiirelt.

Tundub, et Sony lihtsalt ei hooli enda väiksest pihukonsoolist, sest aastal 2015 mainiti teda E3 raames vaid möödaminnes. Ühel korral siis, kui kuulutati välja mäng World of Final Fantasy, teisel korral näidati kõnealusele konsoolile ilmuvate mängude montaažvideot. Märkimist väärt on ka fakt, et kui allolev video lavaekraanidel käima pandi, lülitati kaamerapilt poole video pealt publikule ümber.

Tegelikult ei olegi ju probleem selles, et PS Vita peal ei oleks mänge, mida mängida. Ainus mure on, et Sony ei pööra nendele absoluutselt tähelepanu. Isegi äpid, mis pole mängudega absoluutselt seotud, saavad E3 pressikonverentsidel rohkem Sony poolset kajastust, kui konsool, mille täit potentsiaali pole vist kunagi ära kasutatud. Tegu pidi olema riistapuuga, mis võimaldaks võtta reisile kaasa kõik tuntud suured mängud, nagu Sony enda Uncharted ja Killzone, või tulistamismängude gigant Call of Duty. Praeguseks on saanud aga PS Vitast hoopiski indie-mängude lemmikpaik, mis ei ole kohe kindlasti mitte halb (lausa vastupidi), ent kui keegi seda suure (või kasvõi väiksema) kella külge ei pane, jääb Sony pihukonsool tahes-tahtmata kurvalt riiulile tolmu koguma… Eriti, kui paljusid neid indie-teoseid on võimalik mängida mitmetel teistel platvormidel.

vita

Sony esindajad on öelnud, et nende endi stuudiod enam konsoolile AAA-mänge valmis vorpida ei kavatse, seda vähemalt väljaspool Jaapanit. Tõusva päikese maal on PS Vita samas ülimalt populaarne. Kas toda õnnetut olukorda annab neil veel kuidagi päästa või on lõpuks aeg kodinad kokku pakkida ja öelda, et „Andsime oma parima, aga see polnud piisav?“