fbpx

Iga-aastasel elektroonilise meelelahutuse messil E3 on üks peamine küsimus, kes suudab suurtegijatest teistele ära teha? Sellises võistluses saavad võita vaid meie, mängurid. Just lõppenud Microsofti pressikonverentsil tekkis tunne, et sellel aastal on võitja juba otsustatud. Jääb vaid oodata, millega suudab Sony vastu lüüa.

polls-playstation-4-vs-xbox-one-0

Konsoolipõlvkonna vahetused on alati suur probleem, mida teha oma vanade mängudega, mida uued mängumasinad kuidagi mängida ei taha. Kas üldse soetada omale uus meelelahutaja, sest sellel on ju vana kallimaga võrreldes nii palju vähem mänge? Kui pikalt räägiti sellest, et ei PlayStation 4 ega Xbox One konsoolidel pole võimalik mängida eelmise generatsiooni mänge, sest konsoolide arhitektuur on nii erinev, tõestas Microsoft just vastupidist. Xbox 360 mängud saavad olema mängitavad Xbox One konsoolil ja seda juba pühade hooajal. Esialgu tuleb tugi 100 mängule, kuid võib arvata, et järk-järgult on sellele lisa oodata. Pole täpselt teada, kuidas kogu süsteem toimima hakkab. Microsofti esindajad kommenteerisid, et Xbox 360 plaati oma Xbox One mängumasinasse sisestades laetakse serverist alla mäng, mida on võimalik mängima asuda. Kõik kõlab liiga hästi.

Screen_Shot_2015-01-23_at_12.10.04_PM.0 copy

Microsoft HoloLens jahmatas taaskord, aga miks arendada uue süsteemi võimekuse näitamiseks midagi täiesti uut, kui saab seda siduda juba olemasoleva kaubamärgiga. Ja mis saaks selleks olla parem, kui 2.5 miljardit väärt olev Minecraft. Sellele lisaks on Microsoft kõva häälega välja öelnud, et toetab Oculus Rifti ja selle tegemisi, näiteks asjaoluga, et iga Oculus Rifti poeversiooniga tuleb kaasa Xbox One pult. Hoia sõbrad lähedal, aga vaenlased veel lähemal. Sõbrad…nagu Valve!

Võib veidi kritiseerida Microsofti pressikonverentsidel välja hõigatud mänguvalikut, eriti uute mängude osas, kuid kokkuvõttes jagus midagi igale maitsele ja veidi rohkemgi. Isegi ajaliselt poleks väga rohkem mänge saanud tutvustada. Asja võib parandada väljaöeldu, et palju uut informatsiooni jagatakse augustis toimuval Gamescomi mängumessil.

Microsoft on oma löögi teinud ja see oli väga tugev. Nüüd jääb vaid oodata, kuidas reageerib Sony.