fbpx

Naughty Dogi poolt eksklusiivselt Playstationile loodud Unchartedi seeria suutis endast eelmise generatsiooni mängumaastikule maha jätta kustumatu jälje. Šarmika aardeküti Nathan Drake’i seiklusi hindasid kõrgelt nii kriitikud kui ka mängijad üle kogu maailma. Seega on rõõm kuulda, et peagi avaneb meil taas võimalus koos temaga eksootilisi kadunud kullamägesid jahtima minna. Ei, ma ei pea silmas 2016. aastal poelettidele jõudvat seeria neljandat osa pealkirjaga Uncharted 4: A Thief’s End, vaid hoopis äsja väljakuulutatud kolme esimese mängu uusversioone koondavat kogumikku Uncharted: The Nathan Drake Collection.

Nagu ühele viisakale uusversioonile kohane, pakub ka The Nathan Drake Collection krõbedamat pilti, kõrgemat kaadrisagedust ning kaasaegsemat valgust, tekstuure ja mudeleid. Lisaks sellele tuleb kogumikuga kaasa ka juba varasematest PlayStation 4 mängudest tuntud Photo Mode ning hulk uusi trophy‘sid. Uuenduste nimekiri pole lõplik ja Naughty Dog on lubanud seda täiendada. The Nathan Drake Collectioni eeltellimisel saab juurdepääsu ka The Nathan Drake Packile, mis kätkeb endas erinevaid skine peategelase välimuse muutmiseks ning kuldseid versioone relvadest AK-47 ja 92FS. Eeltellides Playstation Store’i kaudu mängu digitaalse versiooni, saad kauba peale kaasa Unchartedi-teemalise kujunduse, millega oma PlayStation 4 konsooli kasutamiskogemust visuaalselt huvitavamaks teha. Vast kõige huvipakkuvam on aga asjaolu, et The Nathan Drake Collectioni soetamine tagab ligipääsu Uncharted 4: A Thief’s Endi mitmikmängu beetale.

rsz_unchartedgun

Varasemate Unchartedi mängude uude generatsiooni toomine ei ole üllatav. 2016. aastal ilmavalgust nägev A Thief’s End on järjekorras seeria neljas mäng, kuid esimene, mis saabub vastalanud põlvkonna mängumasinale. Generatsioonivahetus on kaasa toonud suurel hulgal uusi mängijaid, kes pole varasemate mängudega kokku puutunud ning potentsiaalse ostjaskonna laiendamise huvides on seeria varasemate mängude neile tutvustamine igati loogiline samm. The Nathan Drake Collection sisaldabki endas kõiki PlayStation 3 konsoolile ilmunud Unchartedi mänge – Drake’s Fortune (2007), Among Thieves (2009) ja Drake’s Deception (2011). Seega avaneb huvilistel võimalus end Drake’i seniste tegemistega kurssi viia, et olla valmis tema järgmisel aastal saabuvaks uueks seikluseks.

Uncharted: The Nathan Drake Collection jõuab poelettidele käesoleva aasta 9. oktoobril. Rohkem kuuleme sellest tõenäoliselt E3-l, mis on nüüd vaid juba loetud päevade kaugusel.

Allikas: VG24/7