fbpx

Peale igat korda, kui olen taaskord midagi Steami veebipoe vahendusel ostnud, hakkab mõte liikuma selles suunas, kui palju on minule sarnaseid inimesi veel ning mis võiks olla see kogusumma, mis Valvele kõigi meie pealt kokku kuhjub. Me peaksime täiesti pimedad olema, kui arvaksime, et see summa on väikene või isegi keskmine. Ega ilma asjata pole Valve eesotsas maise jumala positsiooni nautiv Gabe Newell rikkaim mängutööstuses tegutsev inimene. Kuid kui palju võis Valve teenida eelmisel aastal? Kindlat vastust ei saa me ilmselt kunagi teadma, kuid turuanalüüsiga tegelev firma SuperData teeb oma ennustuse: 730 miljonit dollarit.

gabe

SuperData spekulatsioonide kohaselt teenis Valve oma kolme kõige populaarsema mänguga (Dota 2, Team Fortress 2 ja Counter-Strike: Global Offensive) kokku 400 miljonit dollarit. Sellele lisaks osteti Steami vahendusel kokku umbes 1.5 miljardi dollari eest mänge, mis teeb Valve vahendustasuks umbes 330 miljonit dollarit. Väidetav kogu 2014 aasta käive oli seega 730 miljonit dollarit. Võrdluseks teenis League of Legends Riot Gamesile 2013 aastal 624 miljoni dollari suuruse käibe.

SuperData ka ise rõhutab, et tegemist on spekulatsiooniga ning reaalsusega võrreldes võib Valve teenitud rahahunnik olla ühtaegu nii suurem kui ka väiksem, kuid mingi pildi peaks see siiski ette andma. Kasvõi selleks, et oma unistusi edasi unistada.

Loomulikult toob iga Valvega seotud uudis kaasa jõuliste Half-Life 3 paralleelide tõmbamise. Näiteks see, et miks me kunagi seda mängu ei näe.

Allikas: PC Gamer