fbpx

Gamescom on täies hoos. See omakorda tähendab, et internet on üle ujutatud uutest treileritest, uudistest ja infokildudest isegi nende mängude kohta, mis on kohe kohe väljas. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain on üks nendest. Kui mängu väljastajal Konamil pole liiga kiire, et luua oma kunagiste hiilgeaegade põhjal mänguautomaate, hävitada mänguajalugu ja loobuda suurte mängude loomisest üldse, siis tegeleb firma veel MGSV reklaamikampaaniaga. MGS on seeria, mis müüb end küll ise, kuid on tore näha, et Konami vähemalt üritab teha head nägu olukorras, kus nende kauaaegne mängurežissöör Hideo Kojima on vallandatud ning firmas töötavate inimeste olude kohta räägitakse õuduslugusid.mgsvtpp-e3-cut-03-web-1

Esialgse plaani kohaselt pidi Metal Gear Solid V: The Phantom Pain arvutile ilmuma 15. septembril ehk kaks nädalat hiljem kui PS4, Xbox One, PS3 ja Xbox 360 versioonide ametlik kuupäev 1. septembril, kuid paar päeva enne gamescomi anti teada, et aeg tõsteti hoopis varasemaks, et omavahel klapiksid nii konsoolidel kui ka arvutil ilmumise ajad. Kõiki asjaolusid arvestades oli selline fännidele omamoodi vastu tulemine hea nüke, aga see ei vabanda vähemalt minu silmis välja Konami senist käitumist oma mänguseeria fännide ja töötajate suhtes. Lisaks varasemale ilmumisajale anti ametlikult välja ka süsteeminõuded.

Gamescomi esimesel päeval ehk siis täna ilmus ka uus treiler, mis tutvustab seeriast tuttavaid vastaseid ning paneb paika loo kättemaksust ja sõjast. Näha saab noort Psycho Mantist ja kummalist tulega kaetud meest. Kogu treiler on täis justkui vihjeid Kojima fännidele. Laused stiilis „It’s the end of an era”, „Peace came with a price”, „But some wars don’t end until someone is dead”, „This is not abut justice”, „This is about revenge”, „What goes around comes around” ja „I like working solo anyway” kõlavad nagu salakaval hüvastijätt fännidele ja seeriale. Kojima nime ei käi treileris kordagi läbi, aga samas teavad kõik, kes on pikki aastaid seisnud MGSi seeria taga. Ajalugu ei saa hävitada, sest alati on neid, kes seda mäletavad.

Allikas: Gamesradar, Eurogamer