fbpx

Keset kosmost on üks müstiline kuubik, mis väidetavalt ohustab meie planeedi eksistentsi. Kuubiku sisemusse otsustatakse saata üks mees, kes lahendaks seal peituvad mõistatused, hävitaks sellega müstilise objekti seestpoolt ning päästaks inimkonna kindlast hävingust. Pikema mõtlemise tagajärjel kõlab pisut imelikult, et kuubi lõhkumine niivõrd mugavaks on tehtud ning tollele kahtlusele tugineb ka mõnusat mõistatusmängu saatev hõre, ent huvitav lugu, mis külvab segadust ja paranoiat, muudab küsitavaks peategelase missiooni, tema ainsa otsese kontakti tagamõtted ning paneb kahtlema reaalsuses.

Q.U.B.E: Director’s Cuti näol on tegu esimese isiku vaates mõistatusmänguga, mis viskab mängija erinevate takistuste ette, mille edukaks ületamiseks on vaja teatud kinnaste abil erisuguseid värvilisi väiksemaid kuubikuid mõjutada ja manipuleerida. Mõistatuste raskusaste kasvab mõistlikus tempos ja pidevalt tutvustatakse kas uusi elemente või näidatakse vanade kasutust värskemas võtmes. Paljude teiste mõistatusmängude puhul tekkida võiv frustratsioon ülesannete ebaselguse tõttu siin ennast ei ilmuta, osaliselt ehk ka selle tõttu, et mängu ei ole tehislikult pikemaks venitatud.

Q.U.B.E: Director’s Cut sai läbitud umbes 3 tunniga Wii U konsoolil, mis oli täpselt paraja pikkusega. Visuaalselt näeb mäng kena välja, kuid samal ajal on ekraanil enamjaolt ainult mõned üksikud värvilised kuubikud paljude valgete keskel, seega tegu on üpriski minimalistliku stiiliga. Helilise külje kohta võib öelda vaid seda, et vahel harva kadusid osad heliefektid ära, ent ma pole päris kindel, kas tegu on reaalse probleemiga või taotusliku, kosmoses olemise tagajärjega. Mängu on võimalik saada põhimõtteliselt igal muul platvormil, ent Wii U saab kindlasti plusspunkte võimaluse eest terve mäng puldi ekraanil läbi mängida – seda võiksid paljud teised mängud ära kasutada.

qube

Q.U.B.E: Director’s Cut on mõnus mõistatusmäng, mida on kerge soovitada igaühele, kes soovib ühel õhtul oma halle ajurakukesi proovile panna ning samal ajal ka põnevat ja kerget lugu nautida.