fbpx

Selleks teiseks mänguks on muidugi Doomi seeria loonud ja ka uusimat osa valmistava Id Software’i kuulus mitmikmäng Quake. Videot vaadates segunes minu silme ees ilusa graafikaga, kuid aeglase sammuga astuv Doom 3 ja kiireloomulise hullumeelsuse poolest tuntud Quake. Muidugi mängisin ma toda mängu viimati oma 8-10 aastat tagasi ja seegi oli hoopis Quake 3 (ääremärkusena nii palju, et kunagi oli Lasnamäe kortermajade keldritesse rajatud mängutoad ja seal ma sellega peaasjalikult aega veetsingi), aga siiski näen Bethesda poolt nädalavahetusel algava alfa puhul välja lastud videos rohkem seda teist mängu kui esimest.

Kõik, kes tellisid ette Bethesda alt välja lastud Wolfenstein: The New Orderi, saavad nüüd sealt pärit koodi alusel osaleda alfas, mis vältab kogu nädalavahetuse, täpsemalt 23-25 oktoober. Kas teile, kes te seda tehnilist testi nüüd naudite, jääb ka sama mulje?

Videos tutvustatakse alfa poolt pakutavat 6vs6 mängumoodi, kus juhuslikult tekib kaardile ka deemoni ruun, mille abil saavad mängijad muutuda rakette pilduvaks ja mööda kaarti ringi lendavaks deemoniks. Kaart ise on täis püsivaid portaale, mis lubab liikuda kiiresti ühest kohast teise. Lisaks on mängijatel võimalus ka ise soovi korral kasutada kaasaskantavaid portaale, mis tekitavad teiste mängijate ees märgatava eelise. Kuigi videos kinnitab Doomi peaprodutsent Marty Stratton, et tegu pole mitte demo, vaid kõigest alfaga, mille ükski osis ei väljenda tulevase mänguversiooni kvaliteeti, on nähtu siiski väga muljetavaldav. Nagu oleks Doom 1 ja 2 saanud tänapäevase uuenduse ning muutunud Quake’ist valitud elementide laenamise järel kiireks kaoseks, mis ei taha jalgu jääda isegi praegu populaarsetele tulistamismängudele. Doom 1 ja 2 olid niikuinii kõige paremad sõpradega koos mängides. Tundub, et uue Doomiga üritatakse tabada seda sama kunagist võlu.