fbpx

Kas see ongi Nintendo NX pult?

Lühike vastus – ei.

Viimaste nädalate jooksul on internetis laineid löönud halva kvaliteediga foto Nintendo uue konsooli (koodnimega NX) väidetavast puldist. Kui too foto andis põhjust selles kahtlemiseks, siis uued, palju usutavamad pildid olid reaalusele tunduvalt lähedamal. Varasemalt internetiavarustesse jõudnud skeem Nintendo patenditaotlusest andis lisapõhjust uskuda, et allolevatel fotodel ilutseb reaalselt füüsilisel kujul eksisteeriv ese, mis võiks olla Nintendo NX konsooli pult.

nx pult 2 nx pult

Nüüd aga selgus, et tegu pole mitte millegi muu kui sulaselge pettusega. Kõigepealt ilmus internetti video esimesest fotost, mis valmis Photoshopis.

Teisena tuli lagedale ilusamate fotode autor. Jah, piltidel esinev ese eksisteeris ka füüsilisel kujul, aga tegu oli kõigest 3D laserprinteriga tehtud plastmasskäkiga.

NX konsoolist on räägitud mitmeid asju, üheks neist teemadest on seadme väidetav hübriidne olemus. Nimelt peaks masin hägustama piire tava- ja pihukonsooli vahel ning mängida peaks saama suurel ekraanil ning elamust on teoreetiliselt võimalik ka endaga kaasa võtta. Milline saab olema seadeldis ning, mis veelgi tähtsam, selle pult päriselt, näeme selle aasta jooksul, kui Nintendo lõpuks ometi NX-i kohta informatsiooni väljastab.

Seniks aga ei tasu unustada, et internet on üks õel, õel koht ning asju, mis „kogemata lekivad“, ei tasu sinisilmselt kohe uskuda.

Allikas: Kotaku