fbpx

Civilization on üks populaarsemaid ja strateegiamängude seeriaid, mille taga on kuulus mänguarendajaid Sid Meier ning tema loodud firma Firaxis Games. Pika ajalooga seeriale on nüüdseks ilmumas järgmine osa, mis kannab pealkirja Sid Meier’s Civilization VI. Vaatamata nimes paiknevale number kuuele pole tegemist kaugeltki aga terve seeria kuuenda mänguga. Erinevate kõrvalepõigetega on tegu juba 21. Civilizationiga, kuid ka põhimängude hulgas on tegemist tegelikuses seitsmenda osaga. Nimest hoolimata on teos kindlasti paljude jaoks vägagi oodatud. Müügilettidele on Civilization IV oodata juba selle aasta oktoobris, täpsemalt 21. kuupäeval. Kuna sügis on videomängude väljatulekute osas tipphooaeg, saab näha, kas praegune kuupäev ka paika jääb.

https://www.youtube.com/watch?v=BZqHaBkgYTo

Mängu enda osas on üldine mehaanika ikkagi seeriale omaste joontega. Suurimateks muudatusteks on näiteks võimalus linnade haaret laiendada ning võitluseks mõeldud üksusi täiendada tugiüksustega või neid omavahel kombineerida. Lisaks on erinevatel tsivilisatsioonide liidritel nüüd omad eesmärgid, mida nad üritavad saavutada. Ka on uuendatud tehnoloogiate avastamise süsteemi, mis võimaldab suuremat keskendusmist kindlatele sihtidele.

civilizationvi_screenshot_announce1

Kuigi üldjoontes tundub, et on tegu ikkagi vana hea Civ’iga, siis mängu peadisainer on Ed Beach on lubanud, et sügisel ilmuv osa värskendab seeria valemit ning kaotab ära ühe ja ainuõige meta-mängu, mis alati võidu kindlustab. See kõlab julgustava sõnumina, sest mitmekülgsustamine peaks mängulusti veelgi enam pakkuma ning varahommikuni kestvaid kampaaniaid ainult juurde tooma. Jääme ootama!

Allikas:Steam, PCGamer