fbpx

Tänavusel E3 mängumessil teatas Microsoft, et nende mängukonsoolide suguvõsa suureneb järgmisel aastal veel ühe liikme võrra. Pikemat aega kõlakaid tekitanud Project Scorpio on Xbox One’i steroididest täissöödetud kaksikvend, töövõimekusega 6 teraflopsi, mis on võimeline jooksutama 4K lahutusega mänge ja viima kasutajaid virtuaalreaalsusesse.

Xboxi osakonna juhi Phil Spenceri sõnul on Scorpio nende jaoks hiiglaslik samm edasi riistvara vallas. 4K lahutusega mängud ja VR-tugi on tulemas lauaarvutitele ning oma mängukonsoolidega ei tahtnud nad sellest rongist maha jääda. Seepärast loodigi konsool, mis pakuks samu võimalusi mida ka kõrgklassi mänguriarvuti.  Kui Scorpio ükskord müüki ilmub, saab sellest Spenceri sõnul  „võimsaim mängukonsool, mis kunagi olnud“.

Kõik Xbox One’i mudelid, sealhulgas äsjaesitletud miniatuurne Xbox One S ja Scorpio hakkavad jooksutama samu mänge, mida ka praegune mängumasin. Scorpio saab oma ülesandega hakkama märgatavalt paremini kui teised. Spencer tõi näiteks välja Halo 5-e, mis Xbox One’il jookseb sagedusel 60 kaadrit sekundis, resolutsiooniga 1080p, kuid pilt muutub vahest hägusemaks, et tagada sobilik kaadrisagedus. Scorpio sellist muret mehe sõnul tundma ei pea.

Mis puudutab virtuaalreaalsust, siis Microsoft selles vallas kindlat koostööpartnerit veel pole või seda hetkel ei avalikustata. Spencer andis teada, et niivõrd võimeka konsooliga tahaks teha koostööd nii mõnigi tegija VR-tööstuses.

Üsna ebatavaline on see, et antud mängumasinat esitleti niivõrd varakult enne selle poelettidele jõudmist. Spenceri sõnul tehti seda tarbija huvides. Microsoft tahab, et inimene teaks juba võimalikult varakult ette kõike tootest, et ta saaks teha kaalutletud ning õige valiku. Kuigi täpset kuupäeva pole Microsoft veel välja öelnud, ilmub Scorpio päevavalgele tõenäoliselt järgmise aasta sügisel.

Allikas: The Verge