fbpx

AOC on üks tuntumaid perifeeriaseadmete tootjaid maailmas ning nende monitorid on väärt erilist tähelepanu. Tihtipeale toob just AOC turule uusi tehnoloogiaid tavamängurile mõeldud kujul.

AOC jätab välja vähem olulised funktsioonid ning suunab tähelepanu sellele, mis on mänguritele tõesti oluline – kvaliteet. Nii ka tänavu, kui AOC toob meieni uued QD-OLED-paneelidega monitorid: AGON PRO AG276QZD2 ja AG326UD.

Uus 27-tolline 2560×1440 resolutsiooniga ja 240 Hz värskendussagedusega AG276QZD2 tippklassi QHD monitor on loodud nii tavamängude nautimiseks kui ka e-spordi harrastajale. 240 Hz värskendussagedus võimaldab võtta QD-OLED paneelist maksimumi ja tagada sujuvaimat mängukogemust QHD resolutsioonil.

31,5-tolline 4K resolutsiooni ja 165 Hz värskendussagedusega AG326UD monitor on aga mõeldud eelkõige värskeima videokaardi eelistajale, kes soovib kogeda videomänge maksimaalsel graafilisel tasemel.

4K lahutus koos suure diagonaaliga garanteerivad parima pildikvaliteedi, kuid see tähendab ka loomulikku sobivust kõikide olemasolevate ja tulevaste mängukonsoolidega, võimaldades võtta Sony PlayStation 5-st või Xbox Series X-ist maksimumi.

Miks on QD-OLED mängurile väga hea?

OLED on tuntud oma sügavate värvide, eriti mustade poolest, kuid mänguritele on OLED-monitoridel eriline kasu. Nimelt võimaldavad sellised paneelid ülikiiret 0,03 ms reageerimisaega. See tähendab, et iga hiirevajutus transleeritakse ekraanil toimuvale peaaegu momentaalselt, lisaks on ka liikuv pilt ise vähem udune.

Läbi aastate on OLED monitorid olnud tavamänguritele kättesaamatud. Kõigepealt ei olnud õiget suurust – mõned inimesed kasutasid väiksemaid 42-tolliseid telereid, kuid selline suurus ei sobi kõigile ning teleritel pole näiteks DisplayPort ühenduse võimalust, puldivaba menüüd ning muid mänguritele mõeldud tunnuseid.

Mõned aastad tagasi jõudsid OLED-paneelid ultralaiadesse monitoridesse ning alles viimasel aastal hakkasime nägema 32- ja 27-tolliseid OLED monitore. Kuid kõik need seadmed maksid enamasti üle 1000 €.

AOC AG276QZD2 ja AG236UD eristuvad neist kõigist oma hinna tõttu. Septembris ilmuvad monitorid hakkavad maksma vastavalt 699 € QHD ja 849 € 4K eest. See võimaldab hüpata OLED-rongile neil, kes ei leppinud ebamugavate ekraani suuruste või kõrgete hindadega.