fbpx

Eelmisel nädalal ilmus Nintendo kauaoodatud uus hübriidkonsool Switch. Sellest on räägitud erinevatest nurkadest, kuid tehniline pool on enamasti tahaplaanile jäänud. GamersNexus, mis on tehnikahuviliste ringkonnas tuntud kui väga tehniline ja läbimõeldud meediaväljanne, on Nintendo Switchi ja selle perifeeria lahti kruvinud. Tänu sellele ilmnes mitu huvitavat fakti.

Switchi konsool

Seoses sellega, et Nintendo Switch on hübriidkonsool, pidi Nintendo suurt tähelepanu pöörama selle temperatuuride taltsutamisele. Sõltumata sellest, et tegu on energiasäästliku mobiilse Nvidia Tegra SoC-ga (ingl. k system-on-chip, ehk nii tsentraalne kui ka graafiline protsessor ja ka teised komponendid ühel kiibil), peab eralduvat soojust ikkagi hajutama. Selle jaoks on konsooli sees korralik soojustoru ja väike ventilaator, mis hoiab seadme temperatuuri pidevalt alla 50 kraadi.

Nintendo Switchi südant jahutav soojustoru.

Nüüd ka üllatav osa: kui vaadata kiipi isennast, siis selle koodnimi on ODNX02-A2, mis selgelt vihjab, et eelmisel aastal kõvasti levitatud Nintendo NX oli ka päriselt olemas, ning – kes teab – oleks võinud ka meieni jõuda, kui Nintendol oleks teine tuju olnud. Kiibi koodnimest on samuti võimalik järeldada, et tegu on ikkagi eelmise graafiliste kiipide põlvkonnaga, sõltumata sellest, et Nvidia sõnade järgi on Nintendo Switchi sees nende „uusim ja võimsaim tehnoloogia“.

Nintendo Switchi Nvidia SoC.

Switchi alus ja kontrollerid

Nintendo kinnitas ammu, et Switchi alus ei lisa konsoolile jõudlust, vaid on pigem viis selle ühendamiseks väljundseadmega, näiteks teleri või monitoriga. GamersNexus kinnitas seda, näidates, et terve aluse sees ongi ainult üks trükiplaat mõnede USB ja HDMI pesadega.

Nintendo Switchi aluse trükiplaat.

Pultide puhul on huvitav fakt, et nende akud võivad olla kergesti vahetatavad. Sellisel juhul, kui mingi hetk lõpetavad akud toimimise, on neid loodetavasti võimalik (kuigi arvatavasti mitte Nintendo ametliku veebilehe kaudu) internetist uusi tellida ja suhteliselt kergesti välja vahetada.

Sügavama ülevaate saamiseks soovitame tutvuda allikas mainitud sisuga.

Allikas: Gamersnexus (2)