fbpx

Mul on õnnestunud kuidagi aastaid eemale põigelda Steami soodusmüükidest. Tõsi, tihtilugu on see eeldanud tsivilisatsioonist eemaldumist ning end täielikult internetist väljalülitamist. Käesolevale suvisele soodukale otsustasin anda sõrme ja teha kaks ostu, mille suunas olen ammu meelaid pilke saatnud.

Minu kollektsioon sai rikkamaks mängude The Witcher 3: Wild Hunt – Game Of the Year Edition ning Wreckfest võrra. Neist viimasele kulutasin mõned tunnid, et saada mängu olemusest aru. Jah, autode katkiminek on ülituus, kuid sellega kõik nagu piirdukski. Mängule loodud modifikatsioonid räägivad aga teist lugu ning panevad Wreckfesti hoopis uues tempos hingama.

14,99€ ühe mänguajaloo suurteose eest pole üldse paha hind!

Mänguga The Witcher 3 on aga hoopis teine lugu. Nüüdseks minult üle 30 tunni neelanud teos on hea näide sellest, kuidas sõrme andes võetakse terve käsi ning seejärel kukutakse pea ees tundmatusse, millest välise abita enam välja ei roni. Aga kas peakski? The Witcher 3 on selline mäng, mille kohta võib kiidusõnu lugeda tuhandeid kordi saamata aru, millest täpselt kirjutatakse. Seda peab ise kogema! Ja midagi sellist pole mina varem mänginud!

Mäng, kuigi ilmunud aastal 2015, üllatab end nii tehnilise teostuse kui maailmaga. Continent (jah, just nii nimetatakse asukohta, kus mängu tegevus toimub) tundub täiesti elav, hingav maailm. Lugu on kaasahaarav ning kohati piisavalt keerukas ja põnev, et motiveerida tutvuma kogu ülejäänud nõiduri looga. Mis aga mulle vast kõige olulisem – ükski tegevus ei tundu arendajate poolt olevat kiirustatud, kõik on viimase detailini läbimõeldud. See tekitab olukorra, kus isegi suvaline kõrvallugu ei ole enam suvaline, vaid osa suuremast tervikust, samas piisavalt iseseisev, et leida eraldi kohta ülejäänud virrvarris.

Ja muidugi GWENT! Nõiduri kolmandast osast välja kasvanud kaardimänguga olin varasemalt puutunud kokku vaid korra –- mängumessil gamescom, kui seda tutvustati ajakirjanikele. Siis ei jätnud see mulle mingit sügavamat muljet. Ilmselt olid süüdi vastasmängija kordades suuremad teadmised, mis kõrvaldasid minu mängurõõmu. Nüüd leian end aga pidevalt mängimas ja uusi taktikaid välja mõtlemas, kuidas vastastelt need kõige paremad kaardid välja meelitada. Ilmselt pole kaugel ka aeg, kui eraldiseisev Gwenti mäng leiab koha minu kõvakettal.

Kui The Witcher 3 on mängimata ning vähegi sedasorti teosed peale lähevad, on see minu kindel soovitus käesoleva Steam Summer Sale raames. 14,99€ ühe mänguajaloo suurteose eest pole ka üldse paha hind!

Mis on aga need teised mängud, millele võiks kindlasti pilgu peale visata?

Kuna Steamis on mänge nii palju, et läheb silme eest kirjuks, peab heitma pilgu selle suunas, mida eelistavad teised kasutajad. Enim ostetud mängude nimekirja esikohalt leiab teose PlayerUnknown’s Battlegrounds. Mingil imelikul kombel ei näita mingeid väsimuse märke ka Grand Theft Auto V müüginumbrid. Kuna teose hind on soodusmüügi ajaks kukkunud alla 15€, ostavad ilmselt paljud kasutajad seda omale mitmendat korda. 97% allahindlusega on saadaval Borderlands: The Handsome Collection, mis koondab endas nii Borderlands 2 kui ka Borderlands: The Pre-Sequel mängud koos kõikide lisadega.