fbpx

Kaks on parem kui üks

AMD esitles oma uut toodet,  milleks on maailma esimene 2 GPU-ga videokaart, mis on jõudluselt võimsam kui 1-protsessoriga kaardid.

R9 295X2 kaardi arvutamisjõudlus on 11.5 terraflopsi, mille tagab 2 graafikakiipi. Igaüks neist on 4GB GDDR5 mäluga ning 512-bitise siiniga. Kiipide taktsageduseks võib olla kuni 1018 MHz-i. Kogu seda kupatust jahutab vedelikjahutussüsteem 120 millimeetrise läbimõõduga radiatoor ning ventilaator.

Antud videokaardi monstrum paistab teistest silma selle poolest, et ta on maailma esimene kahe GPU-ga graafikakaart, mis on võimsam kui teised high-end ühe graafikaprotssesoriga kaardid.

Antud kaart pole mõeldud casual-mänguri jaoks, kes torkab sobiva graafikakaardi enda arvuti emaplaadile. 295×2 on selline elukas, mis tahab et puur ehitatakse tema ümber valmis, mitte vastupidi. See on mõeldud järgmise põlvkonna mängude jaoks, kus kasutatakse mitut 4K lahutusvõimega monitori. AMD 295×2 on arvutusvõimsuse poolest võimsam kui hiljutine NVidia peletis, GeForce GTX TITAN Z, mille arvutusvõimsus on 8 terraflopsi.

Allikas: Kotaku