fbpx

29. augustil jõuab 4A Games’i ja Deep Silveri Metro mänguseeria (Metro 2033 ja Metro: Last Light) uutele konsoolidele ja (taaskord) ka arvutile. Põhjus seisneb selles, et Metro: Last Light ilmus vanadele konsoolidele eelmise aasta mais ning viimase aja trende arvestades pole vaja üldse imestada, et ka Metro mõlemad osad tulevad uutele konsoolidele- eelnevalt on teinud seda juba Tomb Raider, The Last of Us ja kavatsetakse teha ka Sleeping Dogs’i puhul. Kõik nimetatud mängud on saanud või alles saavad XBox One’i ja PS4-ja peale ilmumise puhul endale ka visuaalsed täiustused, mis vanade konsoolide puhul olid piiratud. Uute peal näidatakse meile mänge, mida taheti luua, kuid mis sai võimalikuks ainult arvuti peal, sest vanad konsoolid olid lihtsalt…vanad.

Metro uus ja täiustatud versioon erineb aga sellest, et uuendatud on mõlemat mängu kahel eesmärgil – selleks, et tuua konsoolidele ilusamad ja täiuslikumad versioonid ning et suurte vigadega saabunud Metro 2033 oleks samuti võrdväärne ühe kõige kaunimat graafikat omava mänguga Metro: Last LightNimelt on esimese osa puhul võetud kasutusele teise osa puhul täiustatud 4A mängumootor ning parandatud on kõik esialgsed vead ja musta masendust tekitanud probleemid, nagu katkine AI ja muu säärane.

Metro Redux tähendab seda, et nii Metro 2033 kui ka Metro: Last Light on toodud uutele konsoolidele (ja ka arvutile), et mängud vähegi sarnaneksid arvutiversiooni võimalustele. Mõlemad tulevad eraldi müüki digitaalsel kujul, samuti on soovijatel võimalik osta ka füüsiline duubelpakk mõlema mänguga ja nende kõikide lisadega.Ka Steam pakub mõlema mängu kogupakki, lisaks on Steamis määratud ka soodustused arvutiversiooni(de) omanikele. Kellel on juba teine osa olemas, võivad osta ainult esimese osa täiustatud versiooni ja need, kes said selle kunagi Steami kaudu tasuta (nagu mina), võivad alles nüüd Metro 2033 eest raha välja käia, sest kui mäng hakkab vähegi nii hea olema kui Last Light on esimese osa uusversioon kindel ost. Minu jaoks igatahes nii on.

metro_redux_2

4A Games’ist on kujunenud tänu Metro mängudele stuudio, mis toodab nii sisult kui ka graafiliselt kvaliteetseid mänge. Seni on nendeks olnud ainult Dmitri Gluhhovski esimese raamatu adaptsioon ja raamatust inspireeritud järg, kuid stuudio andis hiljuti teada, et tegelevad nii Gluhhovski tunneliuniversumi arendamisega kui ka täiesti uute mängudega.

Metro mängude täiustatud versioonid ilmuvad PC, Xbox One, PS4 peal 29. augustil.

Allikas: Latest News Explorer