fbpx

LittleBigPlanet’i mänguseeria ei tohiks olla tundmatu ühelegi PlayStationi fännile, aga tõsiasja, et nende mängude tootja Media Molecule tegi eelmisel aastal ühe parima PlayStation Vita mängu nimega Tearaway teavad ilmselt vähesed. Miks? Esiteks oli tegemist PlayStation Vita mänguga. Teiseks oli tegemist PlayStation Vita mänguga. Eilsel Sony Gamescom 2014 pressikonverentsil kuulutati aga välja, et Tearaway tuleb ka PlayStation 4 konsoolile. Seda siis muudetud kujul ning pealkirjaga Tearaway Unfolded.

Tearaway näol on tegemist salapärase kalliskiviga, mida keegi ei mänginud. See kasutas ära väga oskuslikult kõiki Vita erinevaid tehnilisi lahendusi alates puutetundlikust põhjast lõpetades kahe kaameraga. Tearaway suutis ka tuua tagasi selle lapsemeelse ning imeliku fantaasia, mis paljudel täiskasvanutel kadunud on; ka neil, kes julgevad avalikult tunnistada, et on mänginud mõnd LittleBigPlanet’i osa. Tearaway oli lihtsalt piisavalt lapsemeelne,tohutult imelik seiklus, mis pani külmal talvel päikese minu näoga särama (sellest naljast saavad aru need, kes on Tearaway’d mänginud).

fabd0fxcb7r6xz8wezcd

PlayStation 4 konsoolile tulev Tearaway Unfolded on eelmise mängu edasiarendus, tegemist ei ole HD versiooni või millegi muuga. Media Molecule on pidanud muutma mängu kontseptsiooni piisavalt, et tasakaalustada Dualshock 4 puldi eripärasid ja puudujääke võrreldes näiteks Vita võimalustega. Nii on kasutusele võetud PS4 puldi LED riba, et näidata mängusisest valgust või puutetundliku pinna abiga mängida enda virtuaalse tegelasega oravapalli. Kuid kas kõik need tehnilised puudused suudetakse ära lahendada piisavalt oskuslikult, et teha vähemalt samaväärne mäng kui Tearaway algselt PS Vital oli?

Ja kuidas lahendatakse asjaolu, et Tearaway üks suurimaid võlusid oli just see, et keegi seda ei mänginud. Mina mängisin ja see oli minu kullake, ma ei pidanud seda kellegi teisega jagama.

Loe ka level1 arvustust mängule Tearaway!

Allikas: Kotaku