fbpx

Kui sa omad PlayStation 4 konsooli

Ether One – mul on kaks teed?

PlayStation 4 vaevleb siiani uute mängude vähesuse küüsis ning sellega seoses, nagu ka paaril varasemal korral, juhtub, et PlayStation Plus teenuse kasutajad leiavad oma värskete tasuta mängude nimekirjast teoseid, mis on just välja tulnud. Nii on ka mängu Ether One puhul. Mäng ise aga on segu narratiivist, mõistatuste lahendamisest ja nende vahel valimisest. Ether One, noh!

Hohokum – ma olen tuulelohe!

Kes meist ei oleks soovinud tuulelohena värvikirevas müstilises maailmas ringi lennata ja oma tasakaalu hoidvale sabale sõlmi sisse pöörelda? Hohokum pakub just seda! Lisaks PlayStation 4 omanikele on mäng saadaval ka PS3 ning PS Vita platvormidele.

Guacamelee! Super Turbo Championship Edition – enamat ei ole vaja lisada!

Guacamelee! oli minu jaoks kui väike värskusevälk indie-platvormerite maailma, mis lõi sisse minu 2013. aasta lemmikmängude tippu ning on suhteliselt kõrgel kohal siiani. Siis ütlesin ma mängu kirjeldades järgmist: „Kes ei tahaks olla supervõimetega maski kandev luchadore, kes hüppab elavate ja surnute maailma vahel kui Erki Nool liivakastis ning kelle eriliseks oskuseks on muutuda kaagutavaks kanaks?“ Jään siiani oma arvamuse juurde.

The Unfinished Swan – järjekordne pooleliolev mäng?

Katkiste või pooleliolevate mängude müümine ei ole iseenesest midagi uut. Tegelikult ka selle teadlik tegemine ei pane enam kõrvu kergitama. Kuidas aga suhtuda olukorda, kui see on pööratud enda kasuks ning sellele on üles ehitatud kogu mängu kontseptsioon? Ei, ma ei räägi siinkohal kitsesimulaatorist, The Unfinished Swan on hoopis teist masti mäng, mis on saadaval lisaks PlayStation 4 omanikele ka PlayStation 3 ning PS Vita kasutajatele.

Race the Sun – koos päikese poole

Mis me saame, kui võtame mängu Wipeout, eemaldame sellest magnetiseeritud rajad, kõrvaldame ka ilmselgelt LSD-d tarbinud kunstiku loodud visuaalse stiili ning asendama kõik märksa rahulikuma halli tooniga? Eesmärk on selge, kihuta päikese poole, kui viimane loojub, ei saa ka sinu päikesepaneelidega varustatud lennumasin sõita. Race the Sun on saadaval lisaks PlayStation 4 omanikele ka PlayStation 3 ning PS Vita kasutajatele.

Kui sa omad PlayStation Vita konsooli

Murasaki Baby – haara mu sõrmest

Ilmselt paljud on kogenud tunnet, kui väikene õde-vend-sugulane haarab sinu sõrmest, sest tema väikesed käed on liiga väikesed ning kaoksid muidu suurde pihku ära. Just sellele ideele on ka üles ehitatud sellel kuul ainsana vaid PlayStation Vita konsoolile ilmuva mängu Murasaki Baby idee.