fbpx

EA ja DICE on uuele Mirror’s Edge’ile vihjanud juba hea mitu aastat. Üle-eelmise aasta E3 paiku saime teada, et järg on siiski tulemas, kuid paljude fännide meelehärmiks näidati aasta suurimal mängusündmusel ainult seda, kuidas arendajad kontoris mängu kallal töötavad, lisaks veel üks väga stiilne reklaamiklipp. Tihtipeale piisab aga juba sellest, et mäng tõuseks kõrgete ootuste radarile. 2008 aastal ilmunud Mirror’s Edge oli siiski üllatushitt, kuid fännide kiidusõnadest hoolimata ei teeninud mäng nii palju kui loodeti. Seetõttu ongi DICE kõik need aastad EA all loonud ainult uusi Battlefieldi seeria mänge. Üllatushitt oli ta pigem mängijate seas, kelle hulgast kasvas välja ka väga häälekas fänniarmee. Nende ja kõigi teiste mängurite rõõmuks kinnitas DICE ära ka mängu ametliku pealkirja: Mirror’s Edge Catalyst.

Tegu pole otseselt järjega, aga peaks siiski avama peategelase Faithi tausta ja karakterit rohkem kui esimene osa. Kujutan juba ette olukorda Eesti filmilevitajate kontorites, kui selgub, et mängust kavatsetakse teha film. Kuidas seda pealkirja tõlkida? Ja kui film põhineks teisel osal, siis oleks olukord palju hullem. Peegli tera/äär: Katalüsaator kõlab väga halvasti. Veelgi hullem oleks meie eestikeelsete filmipealkirjade hulgas leviv tendents jätta üks osa originaalkeelde ning kooloni taga olev sõna ära tõlkida – Mirror’s Edge: Katalüsaator või Esilekutsuja. Allolev pilt peaks kõikidele nendele küsimustele ka vastama. Stuudio mõtles isegi oma tavapärase alapealkirja peale ja otsustas teha kohe selgeks, mida nad selle all silmas peavad.

11212708_395409033981200_8531895415059008521_o

Pealkirjad pealkirjadeks, uus esimese isiku vaates mäng, kus saab parkuurida, on alati teretulnud. Dying Light on suurepärane näide, kuidas muuta esimese isiku vaates parkuurimine lihtsaks ja seeläbi väga tõhusaks vahendiks liikumaks mööda katuseid ja saada üle erinevatest tõkketest. Titanfall näitas, et selline liikumine võib olla ka väga kiire ja loominguline. Esimese Mirror’s Edge teene oli viia meid pilvelõhkujate katustele ja näidata, et iga vale samm võib olla viimane. f5V59QNwkiY9.878x0.Z-Z96KYqCatalysti võimalus on pakkude kõikidest eelmainitud mängudest veelgi paremat kogemust, mida ehk saab nautida ka koos sõpradega. Kui sinna otsa panna veel võimalik virtuaalreaalsusprillide tugi, siis ongi olemas mäng, mis simuleerib kõrguseid nii hästi, et pole vaja minna Teletorni või Tartu telemasti otsa eluga riskima. Selleks on videomängud.

Mirror’s Edge Catalyst kohta saame kindlasti rohkem teada kui 15. juunil kell 23:00 toimub E3 raames EA pressikonverents.

Senikaua jätan siia ühe pildi ja palun teil leida 10 erinevust.

drfgdfg
Vasakul on Faith 2015. aasta pressiteates, paremal on Faith 2013. aasta E3 ajal…

Allikas: Latest News Explorer