fbpx

Silent Hilli seeria uusim osa Silent Hills pidi olema Metal Gear Solidi taga seisva mängulise geeniuse Hideo Kojima ja kultusrežissöör Guillermo del Toro ühise koostöö vili, aga siis juhtus midagi mõeldamatut ja kogu projekt suleti. Isegi P.T. nimeline PS4 jaoks eksklusiivne tasuta interaktiivne treiler/demo kustutati nii, et seda ei saa enam kuskilt leida. Silent Hilli õiguste omanik Konami on selle taga ning väidetavalt on Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Konami ja Kojima viimane ühine mäng. Konami leiab, et mängude tootmine on kallis ja lihtsam on keskenduda mobiilimängudele ja firma teistele alternatiivsetele äridele nagu kasiinomängud.

2709823-silent_hills_pt_screen_20140821_31_lisa
P.T. demo (2014)

Silent Hills ei pruugi kunagi ilmuda, kuid üks Suurbritannia stuudio on valmistamas mängu, mis näeb välja nagu P.T. Seda võiks lausa nimetada P.T. spirituaalseks järjeks, mille on teinud Konamis pettunud fännid. Tegelikult on tegu veel arendusjärgus oleva täismänguga, millel on omad reeglid ja iseseisev olemus. Selleks on õudusmäng Allison Road, mida Kotaku jõudis juba nimetada Five Nights at Freddy’s ja Silent Hillsi seguks.

Mängu looja Chris Kesleri sõnul mängis ta P.T. läbi ning oli sellest nii võlutud, et otsustas teha mängu, mis toimuks ühe maja seinte vahel. Ta alustas projektiga küll üksi, kuid nüüdseks on meeskond kasvanud 6 inimeseni. Steam Greenlighti läbinud Allison Roadi keskmes on nimetu peategelane, kes ärkab üles oma kodus teadmata, mis temaga juhtus. Tema perekond on kadunud ning majas pesitseb teda jälitav õudus. Mängija ülesandeks on müsteerium lahendada ja jääda ellu viie öö jooksul kuni kell lööb kolm. Siit ka vihje mängule Five Nights at Freddy’s, kus mängija ülesandeks oli samuti jääda ellu viie öö jooksul.

Ilmselgelt võlgneb Allison Road oma kuulsuse P.T. ja Silent Hillsi häbiväärsele kadumisele. Projekti looja mainis, et üheks inspiratsiooniallikaks on ka kurikuulsad 1974. aasta Amityville mõrvad, millest on praeguseks tehtud juba lugematu arv filme ja dokumentaale. Allison Roadi Facebook jagas ligi 14 minuti pikkust klippi senisest prototüübist ja see näeb tõesti hea välja. P.T. võib olla surnud, aga fännid hoolitsevad, et see ei vajuks nii lihtsalt unustusse.

Allikas: Moviepilot