fbpx

Kui 2013. aastal selgus, et EA ostis Disney käest õigused teha „Star Warsi“ mänge, siis anti teada, et neid hakkavad looma kolm stuudiot – DICE (juba ilmunud Star Wars: Battlefront), BioWare (oktoobris ilmus Star Wars: The Old Republic – Knights of the Fallen Empire) ning Visceral Games. Viimase poolt pole kahe aasta jooksul ilmunud ühtegi suuremat teadet, et missugune hakkab olema nende nägemus. Meil on juba olemas võrgupõhine FPS ning MMORPG, kuid puudub üks korralik üksikmängu kampaaniaga seiklusmärul. Seda pidi olema LucasArtsi Star Wars 1313, kuid mängu loomine peatati pärast seda kui Disney ostis Lucasfilmi ära. See tõi endaga kaasa ka LucasArtsi projektide peatamise, kuigi hiljuti antud intervjuus mainis Lucasfilmi juht Kathleen Kennedy, et mäng pole sugugi päris surnud. Nüüd tundub, et EA on hoopis see, kes vastab meie palvetele.

19g13rlj8092ijpg

EA ja Disney soosingul ilmub varsti „Star Warsi“ filmidest inspireeritud seiklusmärul, mille taga on Dead Space’i ja Battlefield: Hardline’i poolest tuntud Visceral Games. Veel ametliku nimeta mängu stsenaristideks on Naughty Dogi Unchartedi seeria režissöör Amy Henning ning tuntud tele- ja filminäitleja Todd Stashwick. Halo 4 juures peadisainerina töötanud Scott Warner on aga määratud mängurežissööriks. Häälnäitleja Nolan North on samuti moka otsast maininud, et mängul ongi ühiseid jooni nii Unchartedi seeria kui ka Star Wars 1313-ga. Viimaste uudiste hulka kuulub ka Ubisofti endise mänguprodutsendi Jade Raymondi värske stuudio liitumine meeskonnaga. Raymond töötas kahe esimese Assassin’s Creedi ja Watch Dogsi produtsendina, kuid lahkus Ubisoftist, et luua EA all uus stuudio nimega Motive Studios. Selle eesmärk on luua seiklusmäruleid ning toetada originaalsete mänguideede kasvu. See kõik sai selgemaks kui EA teatas, et tahavad ka endale suurejoonelisi ja pika tulevikuga avatud maailmadega seikluseid nagu GTA, Assassin’s Creed või Batmani Arkhami seeria. Tundub, et Star Wars hakkab olema üks neist. Seda arvamust toetab ka EA koduleheküljele ilmunud töökuulutus, mille järgi otsitaksegi kolmanda isiku vaates seiklusmärulite loomisega kogenud inimesi.

Mängu kallal töötavate inimeste kogemusi arvestades kerkib lootus, et tulemas on suurepärase looga mäng, mida oleme oodanud pärast Star Wars 1313 välja kuulutamist ja selle enneaegset tühistamist. EA otsustas Star Wars: Battlefronti puhul lugu mitte kaasata. Nüüd teevad nad seda ikkagi, aga hoopis teise mänguga.

Allikas: Gameranx